x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sir Elton John: Un ultim turneu, după 50 de ani de carieră

Sir Elton John: Un ultim turneu, după 50 de ani de carieră

25 Ian 2018   •   08:03
Sir Elton John: Un ultim turneu, după 50 de ani de carieră

Cântăreţul britanic Elton John a anunţat, la New York, că, inainte de a pune capat concertelor sale prin lume, va efectua un ''ultim'' turneu amplu, de trei ani. Marele artist intentioneaza sa se dedice educaţiei celor doi copii ai săi.

 

Starul în vârstă de 70 de ani a explicat că, deocamdata, nu renunta la cariera de muzician şi cântăreţ, de peste 50 de ani. ''Sper să compun până la moarte'', a declarat el într-o conferinţă de presă la New York, difuzată în direct pe internet. Un anunt care a pus capăt suspansului pe care l-a creat de câteva săptămâni.

Sir Elton John a explicat că acest ultim turneu mondial, 'Farewell, Yellow Brick Road', care urmează să înceapă în luna septembrie în Pennsylvania şi va include aproximativ 300 de date de concerte până în 2021, reprezinta o modalitate de a mulţumi publicului, care i-a fost alaturi din anii 19'70.

Legendarul star a promis cel mai impresionant spectacol de final de cariera.Un fel de "Mulţumesc şi La revedere" fanilor din întreaga lume. Elton John a spus că a luat această decizie în 2015, în timpul unui sejur în sudul Franţei, apoi a planificat acest turneu în următorii doi ani.

"Priorităţile mele s-au schimbat. Avem copii şi asta mi-a schimbat viaţa", a declarat cântăreţul. ''Ceea ce nu inseamna ca nu voi mai crea, dar nu voi mai călători", a adăugat el, subliniind ca hotararea luata nu are legătură cu recentele sale probleme de sănătate. "Credeţi-mă, dacă faceţi vreodată 300 de spectacole, nu sunteţi bolnav", a argumentat el.

Anunţul vine insa la mai puţin de un an după ce a fost obligat să anuleze o serie de spectacole dupa ce a contractat o infecţie bacteriană. Cântăreţul s-a îmbolnăvit ''brusc'' în timpul unui zbor spre casă din Santiago, Chile, şi a petrecut doua zile la terapie intensivă. În 1999, i s-a montat un stimulator cardiac, iar în 2013, starul a susţinut 10 concerte chinuit de dureri, înainte de a anula restul turului, inclusiv o reprezentaţie în Hyde Park din Londra, după ce a fost diagnosticat cu apendicită.

Turneul de adio ''Farewell Yellow Brick Road'' va începe la 8 septembrie în Statele Unite, va ajunge în Europa în aprilie 2019, în Asia în noiembrie 2019 şi în Australia în decembrie 2019. În martie 2020 va ajunge în America de Sud, înainte de a se întoarce în Europa şi Marea Britanie la sfârşitul anului 2020, urmând să se încheie în America de Nord în 2021, conform Evening Standard. AGERPRES

×