x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Snowy White la Hard Rock Cafe

Snowy White la Hard Rock Cafe

de Alex Revenco    |    07 Mar 2010   •   00:00
Snowy White la Hard Rock Cafe

Pentru prima oară în România, unul dintre cei mai mari chitarişti de "blues alb" din lume concertează la 12 martie în Capitală.



Pe când avea 11 ani şi a început să asculte BB King, Buddy Guy şi Otis Rush, Snowy White a realizat că asta era muzica pe care ar vrea s-o cânte. Ulterior, el va reuşi să-şi creeze propriul stil de "British" blues, o combinaţie de acorduri "curate" de blues clasic şi viguroase rifuri rock.

Snowy începe să-şi facă un nume şi ajunge în scurt timp respectat printre muzicienii din Londra. Se împrieteneşte cu marele chitarist Peter Green, este invitat de Pink Floyd să cânte în două turnee consecutive şi mai târziu, cu Roger Waters (până în 2008), participă la înregistrări/turnee cu Thin Lizzy, realizând împreună două albume de referinţă: "Chinatown" şi "Renegade", cu bunul său prieten, Peter Green, "trage" albumul "In the Sky".

Dar Snowy ajunge la concluzia că "se risipeşte" alături de alţii şi începe să-şi vadă de propriul drum. Ca artist solo înregistrează "White Flames", promovat prin concerte în Europa şi SUA, pune bazele trupei The Blues Agency, înregistrând două albume, "cântate" în turneu în Marea Britanie şi Europa continentală. Reformează White Flames, cântă în SUA, este invitat chiar de... BB King la clubul acestuia din New York, BB King's Blues Club.

În 2005 apare un nou album "White Flames", intitulat "The Way It Is", urmat de un turneu şi de un CD live. În urmă cu doi ani pune bazele unui nou proiect, "The Snowy White Blues Project" plecând într-un turneu mondial, ce ajunge şi în România. La concertul de la Bucureşti, organizat de Event Plus şi înscris în seria Blue Moods, intrarea este 115 lei (pentru cei care nu şi-au luat bilete din timp, cu 95 de lei!)

×
Subiecte în articol: muzica