x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Sonisphere la Bucureşti, 25- 27 iunie

Sonisphere la Bucureşti, 25- 27 iunie

de Alex Revenco    |    11 Iun 2010   •   00:00
Sonisphere la Bucureşti, 25- 27 iunie

Cel mai mare festival de rock organizat vreodata in Romania, "Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival" se imbogateste cu patru nume noi. Dupa disparitia fulgeratoare a lui Ronnie James Dio si anularea aparitiei trupei Mastodon, organizatorii au bucuria sa va anunte completarea line-up-ului festivalului cu noi idoli ai iubitorilor de rock dur, trupe care si-au pus definitiv amprenta pe genurile din care fac parte si ale caror nume se aliniaza in galeria de aur a rock-ului mondial.

Astfel, trupele Accept, Paradise Lost si Orphaned Land vor urca pe scena vineri, 25 iunie, iar Anathema se va alatura trupelor din ultima zi a festivalului Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival. Din România, pe scena Sonisphere vor urca trupele Luna Amara şI Viţa de vie. Accesul la festival se poate face pe baza unui abonament pe 3 zile, care poate fi achizitionat la urmatoarele preturi (in functie de pozitionarea in spatiul rezervat publicului): 519, 40 lei (Golden Circle), 371 lei (Normal Circle), 625,40 lei (VIP + merchandising bag). Pentru cei care nu doresc sa participe la toate cele trei zile de festival, biletele se afla in vanzare dupa cum urmeaza:

- biletele pentru ziua de 25 iunie (Manowar, Vollbeat, Accept, Paradise Lost, Orphaned Land) costa dupa cum urmeaza: 371 lei (VIP), 233,20 lei (Golden Circle), 127, 20 lei (Normal Circle).
- pentru 26 iunie (Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax) a ramas in vanzare o singura categorie de bilete: 196,10 (Normal Circle).

-biletele pentru 27 iunie (Rammstein, Alice in Chains, Stone Sour, Anathema) pot fi achizitionate cu: 371 lei(VIP), 307,40 (Golden Circle) respectiv 196,10 (Normal Circle).

Incepand de maine, prin reteaua Eventim in exclusivitate in toate magazinele Vodafone se vor gasi abonamente la pretul de 296,8 si bilete pe zi la pret special.

ACCEPT este o trupa germana de heavy metal, infiintata la inceputul anilor 70, cu un rol important in dezvoltarea unor genuri rock ca "speed metal" si "teutonic trash metal". Succesul trupei a venit in 1983 odata cu lansarea albumului Balls To The Wall promovat de single-ul cu acelasi titlu. Trupa s-a destramat in 1997, dupa care s-a reunit pentru scurt timp in 2005 si apoi in 2009 avandu-l pe Mark Tonillo pe postul de frontman in locul fondatorului Udo Dirkschneider. In noua formula au inregistrat un nou album pe care l-au lansat in luna mai a acestui an. Intitulat Blood Of The Nations, albumul este prima productie discografica originala a trupei dupa 14 ani de pauza. De-a lungul carierei, trupa a vandut peste 30 milioane de albume.

ANATHEMA vine din celebrul Liverpool, oras care a dat rock-ului mondial multe nume care au intrat in istoria genului. Alaturi de nume ca Paradise Lost si My Dying Bride, Anathema a jucat un rol important in dezvoltarea sound-ului death/doom si gothic metal. Incepand cu albumul Etheric, trupa se distanteaza de curentul death/doom, optand pentru un sound mai melodic si anuntandu-si tranzitia catre un gen nou: atmospheric rock. Ultimul album al trupei - We're Here Because We're Here - a fost lansat la finalul lunii mai 2010. Anathema este o trupa care a vizitat Romania in mai multe randuri, toate concertele lor fiind foarte bine primite de catre public.

PARADISE LOST
si-a inceput cariera in 1988 la Halifax, in Anglia. Fiind la origini tot o trupa de death/doom metal, dupa o vreme au facut un viraj muzical catre gothic metal, fiind unii dintre pionierii genului. Inca de la infiintare au avut o mai mare popularitate in Europa decat in propria lor patrie, in Grecia si Germania fiind priviti ca artisti de mainstream rock. O trupa cu o componenta destul de stabila de-a lungul carierei, postul de tobosar fiind singurul traversat de mai multi instrumentisti (din martie 2009 este Adrian Erlandsson).

ORPHANED LAND vine din Israel si a fost fondata in 1991. Grupul combina genurile progressive metal, death/doom cu influente traditionale evreiesti si arabe. Fiecare album are un concept legat de doua extreme: o intalnire intre este si vest, trecut si prezent, lumina si intuneric, Dumnezeu si Satan. Programati sa apara in festivalul Sonisphere de la Istanbul, au fost nevoiti sa se retraga intrucat compania de security a festivalului nu le-a putut garanta securitatea, dupa recentele probleme aparute intre Turcia si Israel.

×
Subiecte în articol: muzica