x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Spitalul de Urgenţă şi ... Fondul Proprietăţii de Stat

Spitalul de Urgenţă şi ... Fondul Proprietăţii de Stat

de Alex Revenco    |    25 Oct 2009   •   00:00
Spitalul de Urgenţă şi ... Fondul Proprietăţii de Stat

Dupa o pauza de trei ani, Spitalul de Urgenţă a lansat un nou material discografic, intitulat numit "F.P.S." (Fondul Proprietăţii de Stat), un album conceptual, ce se doreşte a fi o satiră la adresa sistemului.
Formaţia a susţinut un concert în clubul Silver Church, transmis în direct pe pe internet iar trupele Capriccio şi Vunk (fostă Vank) au cântat în deschidere. În acest concert, solistul Dan Helciug nu numai că a făcut show cântând şi dansând dar l- a şi mânuit cu iscusinţă pe ‘Mitică de Bucureşti', o papuşă care bea bere şi cântă romanţe de pe vremea când oamenii aveau convingeri morale şi sentimente.

Spitalul de Urgenţă a cântat atât vechile hituri (Lăutarii, Trăiască Berea, Bici My Mother sau Prietenii) cât şi piesele noi, mai dinamice. În textele noilor piese se regăsesc ‘teme' preponderent masculine, precum fotbalul, politica şi sexul. Dar iată titlurile pieselor de pe albumul ‘F.P.S.': Campionii, La curbă, Viaţa în doi, Luna în picioare, Hai pe ei, Lasă-ma să beau, Omu' e, Şi mâine e o zi, Mi se rupe, Bonus, Bună dimineaţa, Stay united! Produs de Real Sound & Visual şi distribuit de A&A Records, albumul costă 29,90 lei şi poate fi achizitionat la concerte, în reţeaua librăriilor Cărtureşti din ţară, pe www.danhelciug.ro şi www.charitygift.ro.

La iniţiativa lui Helciug, un procent de 5% din preţul albumului este redirecţionat către Fundaţia pentru SMURD. CharityGift.ro este proiectul de voluntariat online adoptat de Spitalul de Urgenţă dupa modelul "Adoptă un ONG". După Bucureşti, urmează un turneu de promovare al noului CD, prin mai multe oraşe din ţară, primele fiind Braşov, Cluj, Piteşti, Buzău, Iaşi şi Bacău.

×
Subiecte în articol: muzica