x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Stagiunea de marți seara. Din București, via Londra, din nou la București. Pianistul Herman Cerisha

Stagiunea de marți seara. Din București, via Londra, din nou la București. Pianistul Herman Cerisha

de Magdalena Popa Buluc    |    07 Noi 2023   •   10:45
Stagiunea de marți seara. Din București, via Londra, din nou la București. Pianistul Herman Cerisha

Născut în Italia în 2005 într-o familie româno-albaneză, pianistul Herman Cerisha a fost mai întâi elev la Colegiul Național de Muzică George Enescu, din București clasa prof. Elisa Bârzescu iar din 2020 studiază cu bursa Bechstein completă la Școala Purcell pentru Tineri Muzicieni din Marea Britanie, clasa Florian Mitrea.

Este laureat cu Premiul I la multiple concursuri internaționale de pian printre care Junior Chopin Competition – Varșovia, Dinu Lipatti Competition – Roma, Piano Talents Competition – Milano, Berman Competition – Camerino, Italia și Pianisti Ri Competition – Kosovo. Recitalul său de debut din 2013 de la Muzeul Național George Enescu București a fost urmat de apariții pe scene de concert din Moscova (2017), Roma (2016), Pristina - Kosovo (2022).

Pe parcursul anilor, Herman Cerisha s-a perfecționat în cursuri de măiestrie la Academia pianistică de la Imola, Italia și în cadrul a multiple festivaluri și cursuri de măiestrie cu pianiștii Cristina Marton-Argerich, Noriko Ogawa (președinta Concursului Internațional de Pian de la Hamamatsu), Barbara Szczepanska (profesoară de pian la Conservatorul din Varșovia și președinta Concursului Internațional Robert Schumann), Daniel Goiți (profesor la Academia de Muzică Gheorghe Dima din Cluj) și Constantin Sandu. Televiziunea națională italiană a realizat un documentar despre activitatea muzicală a tânărului pianist și a fratelui său, violonistul Alexander Cerisha, și el bursier la Școala Purcell.

Herman Cerisha este pentru prima oară invitat să concerteze în Stagiunea de marți seara.

Marți, 7 noiembrie, ora 19, Ateneul Român, Sala mică

Stagiunea de marți seara

Recital de pian

HERMAN CERISHA

Program

Joseph Haydn - Sonata în do major, Hob.XVI:50

Johann Sebastian Bach - Preludiu și fugă în do minor din Clavecinul bine temperat, caietul al-II-lea

Frédéric Chopin - Balada nr. 4, în fa minor, op. 52

Arnold Schoenberg - Şase piese pentru pian, op. 19

Serghei Rahmaninov - Sonata nr. 2, în si bemol minor, op. 36

 

×