x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Ţăndărică, în cort

Ţăndărică, în cort

de Maria Sârbu    |    25 Iun 2010   •   00:00

Un proiect interesant, "Teatru pentru toţi", va demara marţi, în Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR sau Titan), cu spectacolul Teatrului de Animaţie Ţăndărică "Scufiţa roşie" (ora 10:00). Evenimentul va avea loc lângă bisericuţa de lemn, într-un cort cu 200 de locuri, achiziţionat special pentru producţii teatrale, cu sprijinul Primăriei Municipiului Capitalei, pentru comunitatea bucureşteană, dar şi pentru turnee.

Proiectul a fost iniţiat de Teatrul de Animaţie Ţăndărică, la care se alătură şi Teatrul Metropolis. La matineu, cortul, cu toate utilităţile necesare unei producţii teatrale, va găzdui creaţiile realizate la Teatrul Ţăndărică, iar seara pe cele realizate la Teatrul Metropolis.
"Teatru pentru toţi" a fost gândit din dorinţa "de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, de a le oferi şi celor mai defavorizaţi posibilitatea de a înţelege şi asimila valorile general umane şi de a avea acces la marea dramaturgie clasică şi universală", după cum susţine conducerea Teatrului Ţăndărică.

Procurarea acestei structuri mobile este utilă şi pentru "dezvoltarea şi reinventarea noţiunii de teatru itinerant cu o stagiune aproape permanentă - aproximativ cinci luni pe an (din mai până în septembrie). Teatrul de Animaţie Ţăndărică deschide stagiunea estivală la 29 iunie. De marţi până vineri va programa câte un spectacol, iar sâmbăta şi duminica, tot în matinal, câte două reprezentaţii. Teatrul Metropolis va începe reprezentaţiile în cort la data de 2 iulie, ora 19:00, primul spectacol programat fiind "Pijamale". Spectacolele pe care le va prezenta Teatrul Ţăndărică au public-ţintă copiii, iar cele aduse în cort de Metropolis - adolescenţii şi adulţii.

×
Subiecte în articol: muzica