x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica The Big Four au scris istorie

The Big Four au scris istorie

de Alex Revenco    |    28 Iun 2010   •   00:00
The Big Four au scris istorie
Sursa foto: Dan Marinescu/Jurnalul Naţional

30.000 de fani au trăit o seară de neuitat la Festivalul Sonisphere 2010 de la ROMEXPO



Sâmbătă s-a desfăşurat la Bucureşti penultimul spectacol susţinut de cele mai mari trupe heavy metal din istorie, două dintre ele, Anthrax şi Slayer, în premieră în România.

Înainte de recitalurile "greilor", Viţa de Vie a încălzit publicul, demonstrând că este unul dintre cele mai valoroase grupuri rock autohtone.

Au urmat cei de la Anthrax, liderul Scott şi solistul Belladona ieşind în evidenţă într-un show de zile mari, am putea spune ca în tinereţe! Ca şi la Manowar - în prima seară, şi de această dată, în faţa scenei erau strânşi superfanii formaţiilor din recital, aceştia cântând împreună cu idolii lor aproape toate versurile. În plus, fiecare formaţie aflată pe scenă a putut să simtă dragostea publicului şi să "vadă" în public afişe, postere sau "lozinci" ce întăreau ataşamentul fanilor faţă de formaţia favorită.

A urmat Megadeth, cu un Dave Mustaine irezistibil. Contrastând cu tricourile negre, specifice atmosferei concertelor de heavy metal, Dave a urcat pe scenă îmbrăcat într-o cămaşă albă şi cu zâmbetul pe buze a demonstrat (dacă mai era nevoie!) că este unul dintre cei mai mari chitarişti ai lumii.

Cum era de aşteptat, Megadeth a făcut o trecere în revistă a carierei muzicale, cântând de la piese de pe primele albume până la noutăţi. Dar iată lista pieselor din excelentul recital Megadeth: "Holy Wars... The Punishment Due", "Hangar 18", "Head­­crusher", "In My Darkest Hour", "Skin O' My Teeth", "A Tout Le Monde", "Hook In Mouth", "Trust", "Sweating Bullets", "Sym­pho­­ny Of Destruction", "She-Wolf", "Pea­ce Sells".

Se poate spune că Slayer a fost una dintre cele mai aş­tep­tate trupe din The Big Four, mai ales că venea pentru prima oară în Ro­mâ­nia, unde a avut - şi are în conti­nua­re - legi­uni întregi de fani de­vo­ta­ţi. Timp de o oră, Slayer şi-a în­cân­tat admiratorii cu piese intrate în is­to­ria genului, precum "World Painted Blood", "Hate Worldwide", "An­gel of Death" sau "Raining Blood".

Du­pă care au venit headlinerii de la Metallica şi dintr-o dată totul a în­ce­put să aibă "alte dimensiuni". Sunetul a ajuns aproape de puterea ma­xi­mă, în spatele scenei a fost "inaugurat" un ecran uriaş, în timpul show-u­lui au fost artificii, flăcări şi alte efecte.

James Hetfield a fost extrem de comunicativ cu publicul şi a ţinut să-i laude pe cei prezenţi la istoricul eveniment. A felicitat celelalte trei formaţii din The Big Four şi, la rândul lui, a mărturisit că se simte mândru că face parte din "cei patru". Recitalul Metallica a fost de-a dreptul strălucitor, Lars & James & Co cântând următoarele piese: "Creeping Death", "For Whom The Bell Tolls", "Fuel", "Disposable Heroes", "Fade To Black" "That Was Just Your Life", "Cyanide Play", "Sad But True", "Welcome Home", "All Ni­ghtmare Long", "One", "Master Of Puppets", "Fight Fire With Fire", "Nothing Else Matters", "Enter Sandman"; la bis, "Stone Cold Crazy" (cover după Queen, grupul care i-a in­spirat pe cei de la Metallica la începuturi - a spus James), "Hit The Lights", "Seek & Destroy".

×
Subiecte în articol: muzica