x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica Vampire Week-end, nr. 1 în Billboard

Vampire Week-end, nr. 1 în Billboard

de Alex Revenco    |    21 Feb 2010   •   00:00
Vampire Week-end, nr. 1 în Billboard

În prima săptămână de la lansare, "Contra", al doilea album al trupei americane Vampire Week-end, s-a vândut în peste 124.000 de exemplare.



În urma acestor vânzări-record, discul a devenit cel mai bine vândut album din Statele Unite ale Americii într-o perioadă atât de scurtă de timp. "Contra" a debutat pe primul loc în clasamentul Billboard 200, depăşind nume consacrate precum Susan Boyle (poziţia a 2-a), Lady Gaga (locul 4), Taylor Swift (locul 8), The Black Eyed Peas (poziţia a 10-a).

Potrivit publicaţiei americane Billboard, "Contra" este al 12-lea titlu distribuit de un label independent care a debutat pe prima poziţie a clasamentului, din mai 1991, când SoundScan a început să monitorizeze vânzările de pe piaţa muzicală internaţională. Vampire Week-end a luat fiinţă în 2006, la New York, pe când componenţii ei erau studenţi la Columbia University.

Ezra Koenig (solist vocal, chitară), Rostam Batmanglij (keyboards, chitară, backing vocals), Chris Tomson (tobe, percuţie) şi Chris Baio (chitară bas, backing vocals) au semnat cu XL Recordings şi şi-au produs singuri primul album, "Vampire Week-end", apărut în ianuarie 2008. De pe acel CD au fost extrase patru discuri singles, dintre care s-a evidenţiat "A- Punk", ajuns pe locul 15 în UK Albums Chart şi pe 17 în Billboard 200. "Contra" este distribuit în România de A&A Records / Warner Music Licensee şi este disponibil online pe www.alma.ro

×
Subiecte în articol: muzica