x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzica ZZ Top, concert calm în Capitală

ZZ Top, concert calm în Capitală

21 Oct 2009   •   00:00

Texanii de la ZZ Top au concertat, marţi seară, la Sala Polivalentă din Capitală, în faţa a circa 3.500 de spectatori, punând în scenă un show care, chiar dacă a fost marcat de lipsa de energie a anilor de glorie ai trupei, a ţinut publicul aproape de scenă. Spectacolul, notează Mediafax, marcat de lipsa de energie pe care trioul veteran o avea în tinereţe, a scos la iveală mult blues. Muzicienii au lăsat în spate show-ul burlesc şi au prezentat publicului piese care i-au făcut celebri.



Astfel, ei au deschis show-ul cu piesa "Got Me Under Pressure" şi au continuat cu "Waitin' For The Bus". Apoi, cei de la ZZ Top au câştigat simpatia celor din public inserând "Bucharest" în versurile piesei "Jesus Just Left Chicago", spectatorii răsplătindu-i cu aplauze. "Vă simţiţi bine?", i-a întrebat în română Billy Gibbons pe spectatori. "E vremea pentru blues", a mai spus el şi a chemat în scenă doi "tehnicieni", adică două tinere domnişoare îmbrăcate în rochii negre şi scurte, care i-au adus o altă pălărie - "pentru blues". Desigur, din concert nu a lipsit nici "Gimme All Your Lovin'", hitul din '83 al trupei. De asemenea, în setlist-ul serii au fost incluse cântecele "Pincushion", "I'm Bad, I'm Nationwide", "Future Blues" etc.

Înfiinţată în Houston, Texas, în 1970, formaţia ZZ Top este una dintre puţinele trupe rock care şi-au păstrat componenţa originală, pe tot parcursul celor 40 de ani de carieră. Cei trei rockeri texani, Billy Gibbons, Dusty Hill şi Frank Beard, sunt cunoscuţi atât pentru stilul inconfundabil de blues-rock pe care îl cântă, cât şi pentru imaginea lor originală - cei doi chitarişti având un look emblematic, cu bărbi lungi, ochelari de soare şi pălării. Grupul ZZ TOP are la activ 14 albume de studio, primind, de-a lungul anilor, nu mai puţin de 24 de discuri de platină. Numai în Statele Unite, ZZ Top a înregistrat vânzări de peste 20 de milioane de albume.

×
Subiecte în articol: muzica