x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Muzician complex - Vali canta la pian si la acordeon

Muzician complex - Vali canta la pian si la acordeon

de Alex Revenco    |    18 Feb 2007   •   00:00
Muzician complex - Vali canta la pian si la acordeon

A cantat folk in grupul Karma, rock progresiv cu Floare Albastra si muzica de petrecere cu Spitalul de Urgenta.

A cantat folk in grupul Karma, rock progresiv cu Floare Albastra si muzica de petrecere cu Spitalul de Urgenta.

La acest proiect Vali tanjea de mult: "Inca de cand eram la Floare Albastra parodiam melodii ale formatiilor si artistilor romani si straini. Luam piese de la toata lumea, Iris, Holograf, Timpuri Noi, Cargo, Weinberger, Pasarea Colibri pe care le interpretam intr-o maniera lautareasca foarte comica. Genul lautaresc il cunosc extrem de bine, fiind de mai bine de 20 de ani in contact cu acesta. Cat despre parodiere, cred ca este un stil care mie mi se potriveste de minune". La realizarea acestui disc, Vali a colaborat cu Liuben Gordievski pentru orchestratie si cu Dana Bayer pentru partea vocala, iar la doua dintre piese ii are ca invitati pe Stelica Busu (armonie) si pe tenorul italian Antonio Furnari.

Vali canta la acordeon de la 13 ani si trei ani mai tarziu a invatat sa cante si la pian. Experienta muzicala e legata de Scoala de Arta Populara din Giurgiu, pe care a urmat-o in paralel cu studiile gimnaziale. In liceu a activat in Karma si in formatia pop-rock Aspect, cu care a colaborat pana in 1992. Apoi pleaca in armata si detasat la o companie de genisti in Constanta se impune repede in spatiul cazon. Dupa ce initial a cantat doar prin cazarma sau pe la petreceri, a ajuns la scurt timp sa dea recitaluri la acordeon pe la diferite spectacole organizate la Casa Armatei. La intoarcerea in "civilie", Vali incepe colaborarea cu Floare Albastra, unde canta la clape si la acordeon. In 1994, Floare Albastra lanseaza impreuna cu Quo Vadis discul (vinil) "Coming out of the maze". Din 1998 face parte din Spitalul de Urgenta si inregistreaza "Traiasca berea!" (2000) si "Spitalomania"(2002).

Album solo - Vali parodiaza AC/DC

Personaj pitoresc, Vali Craciunescu a facut parte din grupul Floare Albastra, s-a remarcat in Spitalul de Urgenta, dupa care a decis sa urmeze o cariera solo. Discul sau de debut, "Soc", contine 14 piese, parodii dupa hituri precum "Hotel California" al formatiei Eagles, "Thunder" al celor de la AC/DC, "I will survive" al Gloriei Gaynor, "Desert Rose" si "Every Breath You Take" ale lui Sting sau "Money, Money" al suedezilor de la ABBA.

×
Subiecte în articol: cultura vali floare albastra