x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură “Poftiţi pe la noi!”, prima ediţie, la Antena 1

“Poftiţi pe la noi!”, prima ediţie, la Antena 1

20 Iul 2014   •   17:54
 “Poftiţi pe la noi!”, prima ediţie, la Antena 1
Sursa foto: Paul Diaconu

Nea Mărin este convins că va pune mâna pe nuieluşă, dacă vedetele ies din front!

Responsabilitatea pe care vedetele o au în această vară este una foarte mare: trebuie să pună toată priceperea în slujba unor pensiuni care se confruntă cu falimentul, pentru a le face să meargă din nou ca pe roate. Perfecţionistul nea Mărin, gospodar cu simţ de răspundere, este cel desemnat să transforme aceste pensiuni în locuri cu adevărat primitoare, iar ajutoarele sale din prima ediţie a emisiunii “Poftiţi pe la noi!”, difuzată de Antena 1 luni, 21 iulie, şi marţi, 22 iulie, de la 20:30, sunt Nicoleta Luciu, Daniela Crudu, Cătălin Botezatu şi Giani Kiriţă. Pentru că detalii de pus la punct au fost câtă frunză, câtă iarbă, vedetele nu s-au dat în lături de la muncă, iar unele dintre ele chiar au făcut o mulţime de lucruri pentru prima dată.

Femeile, mai curajoase decât bărbaţii

Nea Mărin chiar a fost surprins de faptul că femeile sunt mai curajoase decât bărbaţii atunci când vine vorba de tot ce implică viaţa într-o gospodărie. “Am pus bărbaţii să taie nişte găini, le-am găsit netăiate. Le-am spus că astea sunt lucruri pe care le fac bărbaţii, ce faci, rămâi nemancat? Trebuie să ştii să tai o găină şi să o pregăteşti. Dacă le spuneam fetelor să o taie, cu siguranţă aşa făceau!”, a declarat gazda emisiunii. “E un proiect care mi se potriveşte foarte bine, pentru că eu sunt un om gospodar, sunt crescut la ţară şi ştiu ce trebuie făcut să meargă treaba bine. E drept că şi responsabilitatea mea a fost mult mai mare, munca mai multă şi tensiunile pe măsură. Ca să nu vă mai spun că proprietarii pensiunilor la care am fost noi sunt adevărate personaje”, se destăinuie nea Mărin. Cu toţii îl ştim pe nea Mărin. Când se înfurie...este bine să nu fii prin preajma lui. Oare are noi metode de a struni vedetele? “Merg pe aceleaşi”, spune el, “pentru că ele funcţionează şi în sala de dans, şi cu vedetele. Eu am mai spus-o, am trei metode de a face ceva să se întâmple: “te rog”, atinsul uşor cu palma, după care pun mâna pe nuieluşă. Avem multe de rezolvat în aceste pensiuni, nu mă apuc să îmi schimb stilul de lucru! Îi înţeleg că li se pare greu, sunt multe munci pe care ei nu le-au făcut niciodată şi acum trebuie să le facă foarte bine. Dar cred că aşa învaţă şi lucruri noi, care le vor prinde foarte bine în viaţă.”

Peripeţii cu vedete

Nici Giani Kiriţă nu mai tăiase vreodată o găină până să participe în emisiunea “Poftiţi pe la noi!”. Fotbalistul nici nu mai vopsise, iar despre tăiat lemne şi manevrat drujba nici nu mai încape vorbă. Giani a fost însă pus pe treabă, iar una dintre colegele lui din emisiune, Daniela Crudu, a spus despre el că este “un băiat foarte muncitor, pe care te poţi baza”. A fost o emisiune a premierelor şi pentru Cătălin Botezatu, care nu mai dăduse găuri cu bormaşina şi nici nu făcuse grătar. “Am făcut pentru prima dată grătar, am şi descoperit că îmi place. Chiar a fost lăudat tot ce am preparat eu pe grătar şi apoi am servit”, a povestit Cătălin Botezatu.

Daniela Crudu a cusut pentru prima dată şi nu oricând, ci chiar în ziua în care împlinea 25 de ani, pe care si-a petrecut-o la filmări. “Ce am putut să fac, am făcut, ce nu, nu. Eu am fost într-o permanentă distracţie oricum. Aş repeta experienţa pentru că îmi place foarte mult de nea Mărin, e un om deosebit, ai ce învăţa de la el, e de calitate”, a mărturisit Daniela.

Nicoleta Luciu i-a impresionat pe toţi cu hărnicia de care a dat dovadă şi cu faptul că nu a refuzat niciodată orice sarcină i s-a dat. Atât nea Mărin, cât şi ceilalţi colegi au doar cuvinte de laudă la adresa ei, ţinând să precizeze că este o gospodină desăvârşită şi o femeie dedicată familiei şi copiilor.

Ce a rămas în urma lui nea Mărin şi a celor patru vedete şi cum s-a schimbat faţa pensiunii în care cei cinci au trudit zi şi noapte câteva zile la rând, telespectatorii Antena 1 vor afla urmărind prima ediţie a emisiunii “Poftiţi pe la noi!”. 


×
Subiecte în articol: Poftiţi pe la noi!