x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Programul lunii aprilie la Opera clujeană!

Programul lunii aprilie la Opera clujeană!

de Magdalena Popa Buluc    |    26 Mar 2023   •   20:20
Programul lunii aprilie la Opera clujeană!

Puritanii și Trubadurul sunt câteva din titlurile spectacolelor ce vor reveni pe scena noastră.

Cunoscut pentru celebrul Pas de deux-ul Jardin animé, baletul Don Quijote de Ludwic Minkus readuce eterna poveste despre călătoriile lui Don Quijote și ale tovarășului său, Sancho Panza, în căutarea aventurilor și a iubirii, pe care o puteți descoperi miercuri, 5 aprilie, ora 18.30.

Una dintre cele mai frumoase și mai apreciate opere compuse de Vincenzo Bellini - Puritanii -  vă așteaptă duminică, 9 aprilie, la o seară în care muzica emoționantă și plină de pasiune va contura povestea de iubire dintre Arturo Talbo, un nobil englez și Elvira, fiica unui lider al puritanilor scoțieni. Distribuția acestui spectacol îi va avea în debut pe invitații Andrei Petre în rolul Lordului Arturo Talbo și Nicolae Ilincăi în rolul lui Sir Bruno Robertson, alături de basul invitat Adrian Sâmpetrean în rolul lui Sir Giorgio.

Continuăm programul cu cele două opere care au deschis această Stagiune! Vă așteptăm miercuri, 12 aprilie la Cavalleria rusticana\Dodici anni dopo de Pietro Mascagni/Mario Menicagli. Acțiunea spectacolului începe cu Santuzza, o fată tristă și neliniștită, căutându-și iubitul, Turiddu, care a trădat-o întorcându-se la fosta logodnică. Descoperiți urmările acestei tragedii și cum își găsește rezolvarea la distanță de 12 ani, în povestea lucrării contemporane a compozitorului italian Mario Menicagli.

Încheiem luna cu povestea a patru personaje: cavalerul Manrico, Leonora, o nobilă spaniolă, Conte di Luna, un rival al lui Manrico, și Azucena, mama lui Manrico. Povestea se centrează pe o dramă despre dragoste și rivalitate, ce se desfășoară într-o perioadă de război. Vineri, 21 aprilie, puteți descoperi opera Trubadurul, capodoperă verdiană într-o distribuție ce o va avea în rolul Leonorei pe soprana invitată Inna Kalugina sub bagheta dirijorală a invitatului nostru, Daniel Jinga.

Iar dacă îți dorești să descoperi cum se creează magia pe scenă, dar și care este povestea primului Teatru de Operă din România, te așteptăm alături de noi la seria de Tururi ghidate, programate în această lună.

Bucură-te de unele dintre cele mai frumoase spectacole alături de noi!

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: program opera cluj