x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Proiect - BIMS & Jamiroquai

Proiect - BIMS & Jamiroquai

de Alex Revenco    |    07 Aug 2006   •   00:00
Proiect - BIMS & Jamiroquai

Intre 1999 si 2002 a existat Baba Novac, un excelent grup acid jazz care a lasat in urma "Pastel Acid". Patru dintre componenti (Maca, Bujor, Meghi si Laurentze) plus Ieronim si John formeaza BIMS (Butterflies in My Stomach).

De la infiintare (primavara trecuta) si pana astazi, cei de BIMS repeta din greu, pregatind o serie de concerte - ce include participarea la Stufstock 4 - , dar si materialul noului disc, din care au finalizat deja cateva piese in engleza ("Danny", "Magic Store", "Another you") si in romana ("Tricoul" si "Stamate"). Pe langa asta, solista grupului, Mihaela "Maca" Dinu, a avut parte de o surpriza de proportii: a fost solicitata de Matt Johnson - pianistul de la Jamiroquai - sa inregistreze impreuna o piesa si un clip.

COLABORARE. Afland vestea aparuta sec pe site-ul formatiei (www.butterflies-in-my-stomach.ro) am gasit amanunte despre ce si cum s-a intamplat: "Maca a intrat in legatura cu Matt in cadrul unei comunitati de artisti de pe internet. Matt a ascultat piesele trupei... si ne-a felicitat pentru muzica... si vocea solistei... Am corespondat si intr-un final, Matt ne-a propus ca Maca sa cante intr-un proiect de-al sau. I-a trimis negativul unei piese electro-experimental, Maca a facut versurile si a inregistrat un ghid de voce. Matt a fost foarte incantat si de aici a inceput colaborarea....". Rezultatul colaborarii lui Matt cu Maca va fi postat pe site-urile oficiale (my.space.com) ale trupei BISM si al lui Matt Johnson.

1 DIN 8.000
La succesul lui Maca se adauga o alta veste, magulitoare pentru BIMS: selectarea printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la sectiunea Electronic, in urma unui concurs initiat de Casa de discuri Sony si prestigioasa publicatie Billboard. Competitia a avut ca scop descoperirea de tinere talente, ce vor fi promovate si vor avea sansa intalnirii cu oameni importanti din industria muzicala. In ultimele doua luni s-au inscris 8.000 de piese inregistrate de grupuri din peste 80 de tari, la sectiunile Electronic, Rock si Urban. La sectiunea Electronic (in categoria geografica Around the World) au fost selectionate formatiile La Fabrica (Columbia), Butterfly in my Stomach (Romania) si Dub in a Nutshell (Germania). Pe de-o parte, e un fapt absolut remarcabil, ce confirma talentul muzicienilor romani in competitii internationale. Pe de alta, e trist ca cei cu adevarat valorosi sunt apreciati - mai mult - afara, pentru ca la noi continua obsesia (radio-tv) pentru muzicile usurele, de sezon.

×
Subiecte în articol: cultura matt maca