x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Revenire / Axl Rose reanima Guns N’ Roses

Revenire / Axl Rose reanima Guns N’ Roses

de Alex Revenco    |    05 Mar 2006   •   00:00
Revenire / Axl Rose reanima Guns N’ Roses

"In acest an, oamenii vor asculta muzica", a spus recent Axl despre noul disc "Chinese Democracy".

In 1986 a explodat Guns N’ Roses, iar in scurt timp a cucerit publicul si critica de specialitate, ajungand in topul celor mai mari formatii rock din lume. Dupa "Sweet Child o’ Mine" - intens promovat de MTV - , au urmat "Welcome to the Jungle" si "Paradice City".
Succesul enorm nu a ramas fara urmari, Steven Adler fiind concediat din cauza dependentei de droguri. Un an mai tarziu (1991) pleaca si chitaristul Izzy Stradlin, cel mai important compozitor din grup. Se poate spune ca din acel moment a inceput sfarsitul. Urmeaza Slash, care mai intai pune pe picioare un proiect solo (Snakepit) si un an mai tarziu (1996) anunta oficial despartirea de grup. Oficial, celebrul tandem s-a spart din cauza divergentelor privind viitoarea orientare muzicala a grupului: Axl voia industrial, iar Slash - hard-rock & blues.

Anii au trecut, si Axl a devenit subiect de glume , din ’97 incoace, anuntand - in fiecare iarna - ca noul album (Chinese Democracy) va aparea... vara viitoare. In sfarsit, se pare ca in vara lui 2006 discul va vedea lumina zilei, fiind considerat (nu fara ironie), "cel mai asteptat disc al ultimului deceniu". Intre timp, Slash se bucura de mult succes cu Velvet Revolver, unde solist este formidabilul Scott Weiland (Stone Temple Pilots).

×
Subiecte în articol: cultura