x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Din Elveția și Anglia la București: Sabin Iordache  și  Ioan Octavian Pîrlea – invitați în Stagiunea de marți seara

Din Elveția și Anglia la București: Sabin Iordache  și  Ioan Octavian Pîrlea – invitați în Stagiunea de marți seara

de Redacția Jurnalul    |    30 Mar 2023   •   10:00
Din Elveția și Anglia la București: Sabin Iordache  și  Ioan Octavian Pîrlea – invitați în Stagiunea de marți seara

În seara zilei de 4 aprilie 2023, la ora 19.00, îl va aduce pe scena Sălii mici a Ateneului român,  în cadrul Stagiunii de marți seara  pe oboistul  Sabin Iordache, muzician care va prezenta, alături de pianista Teodora Țepeș, un program cu lucrări semnate Bach, Klughardt, Poulenc și Bozza. Recitalul îl va avea ca invitat pe violistul Alex Spînu.

Sabin Iordache  a studiat la Hochschule Musik în Lucerna, Elveția, sub îndrumarea profesorilor Ivan Podyomov și Martin Frutiger și în Austria cu Adrian Buzac.  Preocupat de perfecționarea tehnică, a participat la cursuri de măiestrie susținute de instrumentiști celebri, cum sunt: Gregor Witt (Germania), Jacques Tys (Portugalia) sau Gordon Hunt (Marea Britanie). Activitatea sa artistică este concentrată în zona camerală, tânărul muzician susținând recitaluri în România, Austria, Portugalia și Germania, dar colaborează și cu ansambluri orchestrale dintre care amintim Junge Philharmonie Zentralschweiz (Elveția),, Bad Reichenhall Philharmoniker (Germania), Sinfonietta da Camera Salzburg (Austria), Pforte Kammerorchester (Austria) și Camerata Musica Reno.  În urma câștigării Concursului Internațional Eurochestries în anul 2022, Sabin Iordache a fost invitat să concerteze alături de cvintetul de suflători Interwinds în regiunea Charante Maritime (Franța).

Tot în Elveția, dar la Zürich, își definitivează studiile de master în cadrul Hochschüle der Künste și pianista Teodora Țepeș, unde lucrează cu Ulrich Koella și Cristoph Berner. A participat la cursuri de măiestrie susținute de Walter Krafft, Solomon Pascal, Homero Francesh, Eugene Alcalay, Andrei Gavrilov și Valentin Gheorghiu. Este laureată a concursului internațional ,,Jeuness Musicales” 2003 și a mai multor concursuri naționale. În anul 2020 a fost desemnată cel mai bun acompaniator în cadrul Concursului internațional de Canto ,,Romania Grand Prix d’ Opera”.  A susținut recitaluri în România, Ungaria și Elveția.

De la Londra către București vine violonistul Ioan Octavian Pîrlea, protagonistul serii de marți 11 aprilie 2023, ora 19.00. în sala mică a Ateneului Român, alături de prof. univ. dr. Verona Maier, Tânărul muzician va prezenta un program cu lucrări semnate Bach , Bartók și Ysaÿe.

Ioan Octavian Pîrlea este discipolul cunoscutului violonist român Remus Azoitei, sub îndrumarea căruia studiază, cu bursă integrală, la Academia Regală de Muzică din Londra, dar se perfecționează și în cadrul unor cursuri de măiestrie, cum sunt cele susținute de James Ehnes, Gyorgy Pauk, Mihaela Martin, Pierre Amoyal, Alina Ibragimova, Ning Feng, Chloe Hanslip ș. a. A susținut recitaluri pe diferite scene din România ca membru al Fundației Remember Enescu și  la Londra, la Wigmore Hall, Draper’s Hall și St Martin-in-the-Fields.  Ioan Octavian Pîrlea cântă la o vioară Carlo Antonio Testore din 1737, oferită de Muzeul Academiei Regale de Muzică din Londra.

Biletele se pot cumpăra

De la Casa de Bilete a Ateneului Român (Program: Marți - Vineri 12:00 - 19:00, Telefon: 021.315.68.75. Plata doar în numerar)

Online, accesând site-ul   www.fge.org.ro  - secțiunea „Calendar“.

Stagiunea de marți seara este un proiect care a luat naștere în anul 2008 și este realizat în parteneriat cu Radio România Muzical. A fost creat, în principal, cu intenția de a susține și a prezenta publicului tineri muzicieni români care s-au remarcat în competiții internaționale, sau care se află la studii în străinătate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×