x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Raluca Turcan: În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero

Raluca Turcan: În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero

de Redacția Jurnalul    |    15 Noi 2023   •   23:00
Raluca Turcan: În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero

În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero, a anunțat ministrul Culturii, Raluca Turcan, care a vizitat miercuri șantierul viitorului teatru Grivița.

„În 2024, Bucureștiul va avea un nou teatru, construit de la zero din inițiativa și prin eforturile Asociației Grivita 53. Noul spațiu cultural, aflat acum în construcție, va simboliza spiritul unei generații, una mai implicată civic și pe deplin conștientă de rolul esențial al culturii în societate”, susține Raluca Turcan.

Ministrul Culturii a vizitat miercuri șantierul Teatrului Grivița, unde stadiul execuției lucrărilor este, în acest moment, de aproximativ 30%.

Ministerul Culturii a asigurat finanțare nerambursabilă din fonduri norvegiene pentru acest proiect, în valoare de 1,9 milioane de euro.

„M-am bucurat că văd astăzi cum Teatrul Grivița, construit împreună, prinde contur. Vreau să felicit Asociatia Grivița 53 și în special pe Chris Simion-Mercurian, care nu s-a dat bătută nicio secundă și a crezut în succesul acestui proiect. , nu este doar motto-ul unui proiect, ci al unei povești care transformă pasiunea pentru teatru în realitate pentru public”, susține Raluca Turcan.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: teatru grivita raluca turcan