x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru A murit actorul Cornel Cimpoae

A murit actorul Cornel Cimpoae

17 Mar 2010   •   00:00

La numai 44 de ani, actorul Cornel Cimpoae de la Teatrul "Maria Filotti" din Brăila a părăsit această lume. A realizat pe această scenă zeci de roluri sub bagheta regizorală a mai multor creatori.

Născut la 29 ianuarie 1966 la Brăila, Cornel Cimpoae a fost angajat la Teatrul "Maria Filotti" în 1996. El a absolvit Actoria la clasa George Motoi. Aici va realiza timp de peste 15 ani roluri dintre cele mai diverse: a fost Tartuffe şi Don Juan, Chiriac în "O noapte furtunoasă", Grig în "Steaua fără nume", Căpitanul în "Woyzeck", Corifeul în "Antingona", Peppino în "Angajare de clovn" etc.

A fost aplaudat de generaţii de copii în rolul Omul de tinichea din "Micuţa Dorothy" şi a stârnit hohote de râs în Subofiţerul din "Adam Geist". A lucrat cu regizorii Mircea Daneliuc, Cătălina Buzoianu, Radu Afrim, Szabo K. Istvan, Constantin Codrescu, Radu Nichifor, Alexa Visarion, Radu Apostol, Anca Colţeanu, Sorin Militaru şi mulţi alţii.

Cornel Cimpoae a colaborat în filmele: "Hârtia va fi albastră", regia Radu Muntean, "Legiunea străină", regia Mircea Daneliuc, "Priveşte înainte cu mânie", regia Nicolae Mărgineanu.

Ultima sa creaţie pe scenă a fost în rolul titular din "Herr Paul, Herr Paul" de Tankred Dorst şi Ursula Ehler, în regia Marianei Cămărăşan şi a Alexandrei Penciuc, spectacol care a avut premiera în octombrie 2009. Dumnezeu l-a luat prea repede dintre noi. În această perioadă, actorul Cornel Cimpoae repeta împreună cu regizorul Ciprian Nicolăiasa la un spectacol după "Micul Prinţ" de Antoine de Saint Exupery.

Dumnezeu să-i odihnească sufletul în pace!

×
Subiecte în articol: teatru