x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Doliu în teatrul românesc. Actorul George Custură a murit

Doliu în teatrul românesc. Actorul George Custură a murit

de Vali Deaconescu    |    05 Iun 2024   •   13:10
Doliu în teatrul românesc. Actorul George Custură a murit
Sursa foto: Facebook George Custura

Actorul George Custură a murit marți, 4 iunie, la vârsta de 68 de ani. Custură a avut o carieră remarcabilă în teatru și cinematografie, fiind cunoscut pentru numeroasele sale roluri în piese de teatru și filme celebre.

„Cu profundă tristețe, anunțăm că astăzi, omul deosebit și actorul de excepție George Custură, a încetat din viață. Ne-a părăsit, lăsând în urmă o carieră strălucită și amintiri prețioase pentru toți cei care l-au cunoscut și apreciat. A încântat generații întregi prin talentul său remarcabil și dedicarea sa față de artă, lăsând o moștenire de neuitat în lumea teatrului și cinematografiei”, a fost anunțul postat pe pagina de Facebook Iubim Brașov.

George Custură și-a început cariera la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila în 1983, unde a activat până în 1991. Ulterior, s-a mutat la Brașov, continuând să joace pe scena Teatrului „Sică Alexandrescu”. În decursul carierei sale, Custură a interpretat peste 40 de roluri principale în piese de teatru și a participat la turnee europene și americane cu spectacolul „Denaidele”. De asemenea, a făcut parte din proiectul teatral româno-austriac „Hora iubirilor”, jucat la Viena.

Pe lângă activitatea sa teatrală, George Custură a avut o prezență notabilă și în cinematografie. A jucat în filme precum „Hotel de lux”, regizat de Dan Pița, care a câștigat Leul de Argint la Festivalul de Film de la Veneția din 1992, „Cel mai iubit dintre pământeni” și „Ryna”, ambele fiind distinse cu numeroase premii.

Priveghiul va avea loc pe 5 iunie, la ora 18.30, în Capela Bisericii Sfântul Nicolae, unde fanii vor putea să îl vadă pentru ultima dată. Apoi, George Custură va fi înmormântat joi, 6 iunie, ora 12.00, la Cimitirul Bisericii Sfântul Nicolae.

×
Subiecte în articol: George Custură a murit