x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Concursul „George Löwendal”, a II-a ediţie

Concursul „George Löwendal”, a II-a ediţie

de Maria Sârbu    |    13 Dec 2011   •   21:00
Concursul „George Löwendal”, a II-a ediţie

Cea de-a doua editie a Concursului National de Scenografie 'George Löwendal' se va finaliza cu anuntarea castigatorilor, maine, 15 decembrie, la sediul Fundatiei Löwendal. Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc imediat dupa conferinta 'Formele invatamantului scenografic francez – exemplul de la Nantes', sustinuta, de la ora 17:00, de Marcel Freydefont, director stiintific al Sectiei de Scenografie al Scolii Nationale Superioare de Arhitectura din Nantes, Franta, care a fost invitat sa fie presedinte onorific al juriului editiei din acest an a Concursului 'George Löwendal'.

Concursul se adre­sea­za studentilor de la sectiile de scenografie (licenta si masterat), precum si tine­ri­lor absolventi cu varsta sub 30 de ani ai facultatilor de Teatru, de Arte si de Ar­hi­tectura. Toate lu­crarile inscrise in competitie vor face, dupa anuntarea premiilor, obiectul unei e­x­po­zitii organizate la se­diul Fundatiei Löwendal. Tema competitiei consta in realizarea conceptiei scenografice – decor si costume – pentru 'Ca­sa­to­ria' de Gogol, piesa mon­tata in anul 1925, la Tea­trul Central din Bu­cu­resti, cu memorabilele decoruri si costume care aveau sa-l impuna pe tanarul George Löwendal drept unul dintre cei mai straluciti scenografi ai epocii.

Consultanti ai acestui concurs sunt scenografii Viorica Petrovici si Cristian Niculescu (foto), care au spus pentru Jurnalul National ca organizarea Concursului de scenografie 'George Löwendal' este 'o mare oportunitate atat pentru studenti, pentru tinerii absolventi, cat si pentru profesionisti'.

'Speram ca resposabilitatea studentilor de a face o propunere vizuala pentru un spectacol ii va responsabiliza si totodata ei isi vor reconsidera po­zi­tia in cadrul echipei unui spectacol', sustin cei doi apreciati scenografi, care remarca activitatea Fundatiei Löwendal si prin organizarea a doua work-shop-uri 'cu o regizoare de renume si mare profesoara, Sanda Manu'.

×
Subiecte în articol: teatru