x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Doliu în teatrul românesc. Actorul Ion Roxin a murit

Doliu în teatrul românesc. Actorul Ion Roxin a murit

de Vali Deaconescu    |    28 Noi 2023   •   14:32
Doliu în teatrul românesc. Actorul Ion Roxin a murit

Actorul de teatru și film Ion Roxin a murit în după-amiaza zilei de 26 noiembrie. Anunțul a fost făcut de UNITER, într-o postare pe Facebook.

„Am aflat cu tristețe de plecarea dintre noi a actorului de teatru și film Ion Roxin, Jean Roxin, așa cum îl știau prietenii, în după-amiaza zilei de 26 noiembrie.

S-a născut pe 5 mai 1938 la Paris și în 1986 a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” din București la clasa prof. Ion Cojar. Și-a început cariera la Teatrul de Stat din Petroşani în 1960 unde a fos angajat timp de 9 ani, a urmat Teatrul „Maria Filotti” Brăila, pentru ca ulterior să își dedice mare parte din viață – 37 de ani – scenei Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești.

În film a debutat în 1971 cu rolul Ziaristului din „Serata”, regia: Malvina Urşianu.

Ion Roxin reușea să imprime rolurilor sale o impresionantă forță lirică. Un actor distins, stilat, avea acel aer boem al actorului care a trăit multe istorii și povești în lumea teatrului.

Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 29 noiembrie la Cimitirul Bellu Catolic la ora 12.30, dar vă puteți lua rămas bun de la 10.30 când va fi depus la capela cimitirului.

Condoleanțe familiei care trece prin aceste grele momente.
Dumnezeu să îl ierte!”

×