x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Două povești dramatice - Macbeth și Trubadurul - pe Scena Operei Române clujene!

Două povești dramatice - Macbeth și Trubadurul - pe Scena Operei Române clujene!

de Magdalena Popa Buluc    |    15 Ian 2024   •   11:30
Două povești dramatice - Macbeth și Trubadurul - pe Scena Operei Române clujene!

Încheiem luna Ianuarie într-un mod spectaculos, cu două capodopere atemporale din creația lui Giuseppe Verdi! Te invităm să-ți achiziționezi bilete și să ni te alături la operă, unde ne vom bucura de povești emoționante, în distribuții de excepție!

Macbeth este cu siguranță unul dintre cele mai dramatice titluri din universul operistic. Inspirată din tragedia lui Shakespeare, aceasta prezintă povestea generalului Macbeth (interpretat de baritonul Florin Estefan), în drumul său către putere. Ambiția sa și influența soției sale, Lady Macbeth (interpretată de soprana invitată Nadia Cerchez), îl vor determina să comită acțiuni tulburătoare pentru a-și atinge scopul. Sub impulsul profețiilor vrăjitoarelor și determinați fiind de o ambiție de necurmat, Macbeth și soția sa vor ucide în mod consecvent pentru a păstra tronul Scoției.

Care vor fi consecințele deciziilor impulsive ale lui Macbeth? Te invităm să afli răspunsul la această întrebare duminică, 28 ianuarie, ora 18:30!

 

Miercuri, 31 ianuarie, ora 18:30, te invităm la un spectacol de operă captivant și intens: Trubadurul de G. Verdi, a cărui acțiune se petrece în Spania secolului al XV-lea și care îi are în centru pe Contele Alvaro de Luna (interpretat de baritonul Geani Brad), pe Manrico (în interpretarea tenorului Marius Vlad Budoiu) și pe Contesa Leonora (interpretată de soprana invitată Apollonia Egyed), de care ambii bărbați sunt îndrăgostiți. Gelozia, greșelile trecutului și dorința de răzbunare creează o intrigă complexă, demnă de o capodoperă verdiană!

 

Te așteptăm miercuri, 31 ianuarie, să urmărești o poveste intensă despre iubire și răzbunare: Trubadurul!

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: Macbeth Trubadurul