x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Emilia Popescu în "Avant de mourir"

Emilia Popescu în "Avant de mourir"

19 Feb 2010   •   00:00



Luni, 22 februarie, de la ora 11:00, Teatrul Naţional Radiofonic vă invită la audiţia cu public a spectacolului "Avant de mourir" de Val Butnaru, în regia lui Petru Hadârcă.
 
Organizată la Clubul Ramada-Majestic, audiţia oferă ocazia publicului interesat de spectacolul radiofonic să-i întâlnească pe realizatorii acestei producţii.
Producţia "Avant de mourir" este realizată în cadrul proiectului "Dramaturgi români contemporani, şi va fi difuzată în premieră la Radio România Cultural joi, 25 febuarie, de la ora 19:00. Din distribuţie fac parte Emilia Popescu şi Mircea Rusu. Adaptarea radiofonică şi coordonarea proiectului aparţin Magdei Duţu.
Piesa abordează "problema emigraţiei" şi vorbeşte despre doi oameni care se iubesc, se dispreţuiesc, se urăsc, dansează şi visează. Ei sunt emigranţi şi, în afara unui tango uitat de toată lumea, aproape că nu mai au nimic de regretat. Parisul - locul întâlnirii lor ­ e doar un alt oraş de-a lungul itinerarului de emigrant, iar tangoul lui Pantazi, alias Georges Boulanger, ilustrează drama acestor oameni fără ţară. Val Butnaru, autor din prima linie a dramaturgiei româneşti, nu numai a celei basarabene, preocupat de om şi zbuciumul său sufletesc, realizează prin acest text o analiză a subtilelor procese psihologice. Cuvintele, replicile, scenele, emoţiile personajelor se înlănţuie în acorduri de tango... O piesă despre rostul iubirii şi al artei în lume. 
 

×
Subiecte în articol: teatru