x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru La “teatrelli”, teatru, muzică, dans

La “teatrelli”, teatru, muzică, dans

de Maria Sârbu    |    03 Dec 2013   •   19:41
La “teatrelli”, teatru, muzică, dans
În Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7 s-a deschis de curând o sală de spectacole
Într-o clădire renovată din centrul Bucureştiului, excelent poziţionată (Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7), a fost inaugurată de curând sala de spectacole “teatrelli - theatre, music & more”. Acest spaţiu cultural, deschis de “Creart” - Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie, un serviciu public al Primăriei Municipiului Bucureşti, găzduieşte joia, vinerea şi sâmbăta spectacole de teatru, muzică şi dans. Organizatorii spun că ambianţa chic şi ospitalieră face ca această sală de 74 de locuri să se evidenţieze ca un spaţiu artistic “de confort sofisticat”. Spectatorii pot sta în fotolii “rafinate”, în jurul unor mese rotunde, uitându-se la ceea ce oferă artiştii: teatru, muzică sau dans.

Biletele pot fi cumpărate de la sediul Creart din Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7 sau online, prin reţeaua Myticket.ro.

Pentru inaugurarea sălii au fost invitaţi Damian Drăghici şi membrii Orchestrei Interbelic, prezentând un concert extraordinar prin care publicul a fost purtat, pe acordurile muzicii lăutăreşti autentice, prin Bucureştiul interbelic. Un frumos omagiu adus de lăutari de astăzi străbunilor lăutari. Au fost selectate piese memorabile, interpretate pe scenă, iar pe ecran, în paralel, difuzate secvenţe din arhiva TVR, în care apar mari lăutari. În aşa fel, artiştii invitaţi au dat “tonul unei incursiuni sonore imaginare în timp, pe ritmuri de Grigoraş Dinicu, Titi Niculescu, Nicolae Buică, Fănică Luca, Maria Tănase, Marcel Budală, Toni Iordache, Barbu Lăutaru, Fărâmiţă Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu”.

A încântat audienţa şi Maria Răducanu, care a interpretat două melodii din repertoriul Mariei Tănase, “Trei focuri arde pe lume” şi “Un ţigan avea o casă”. S-a adus şi prin vocea ei caldă farmecul Bucureştiului de altădată, dominat de vocea Mariei Tănăse, de la naşterea căreia s-au împlinit în acest an o sută de ani.
Următorul spectacol la “teatrelli - theatre, music & more” a fost susţinut de Nicu Alifantis – un recital excepţional “ALI-fantis şi cei 40 de coţi”. O adevărată încântare şi de această dată, mai ales că artistul a mărturisit, prin acest concert, bucuria împlinirii a patru decenii de activitate muzicală. El va prezenta aici un recital şi la 14 decembrie.

A venit la “teatrelli” şi maestrul Radu Beligan cu ale sale “Confesiuni despre viaţă şi artă”, iar publicul a putut să îl vadă pe cel mai longeviv actor român în activitate – marele Beligan va împlini la 14 decembrie 95 de ani!
Au fost şi seri cu teatru, cu jazz... Urmează multe alte spectacole la “teatrelli - theatre, music & more”.

Îndrăzniţi să treceţi serile prin Lahovari. Intraţi în casa cu nr. 7. Poate vă întâlniţi cu armonia!



×
Subiecte în articol: teatrelli - theatre, music & more