x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mărgelatu vrea să devină moldovean. FLORIN PIERSIC va cere duminică cetăţenia Republicii Moldova

Mărgelatu vrea să devină moldovean. FLORIN PIERSIC va cere duminică cetăţenia Republicii Moldova

de Mediafax    |    23 Mar 2012   •   14:51
Mărgelatu vrea să devină moldovean. FLORIN PIERSIC va cere duminică cetăţenia Republicii Moldova

Actorul Florin Piersic intentioneaza sa solicite cetatenia Republicii Moldova, deoarece este "indragostit incurabil" de oamenii si locurile de peste Prut, relateaza Radio Chisinau.florin piersic

"Eu m-am indragostit de Moldova si am cerut cetatenia Republicii Moldova. Duminica am o discutie cu actualul presedinte si cu primul ministru Filat, pentru ca vreau sa imi aprobe cererea pentru cetatenie", a declarat Florin Piersic pentru Radio Chisinau, postul din Republica Moldova al Societatii Romane de Radiodifuziune.

Florin Piersic a povestit ca este legat de Republica Moldova si prin intermediul familiei. Tatal sau a fost medicul veterinar al judetului Soroca. Astfel, copilaria actorului a fost plina de povestiri frumoase ale tatalui despre aceste locuri.

Florin Piersic poate fi vazut la Chisinau in spectacolul "Straini in noapte", unde joaca alaturi de Medeea Marinescu, sambata si duminica, de la ora 18.0florin piersic0, la Teatrul National "Mihai Eminescu".

Florin Piersic, nascut pe 27 ianuarie 1936, in Cluj, este unul dintre cei mai importanti actori romani de teatru si film. Unul dintre cele mai cunoscute personaje pe care le-a interpretat in film este Margelatu. El a jucat in filme precum "Ciulinii Baraganului" (1957), "Neamul soimarestilor" (1964), "Haiducii lui saptecai" (1970), "Zestrea Domnitei Ralu" (1971), "Colierul de turcoaze" (1985), "Fix alert" (2004) si "Eminescu versus Eminem" (2005).

Printre spectacolele de teatru celebre in care a jucat Florin Piersic se numara "Zbor deasupra unui cuib de cuci", "Oameni si soareci" si "Straini in noapte".

Florin Piersic a primit numeroase distinctii, printre care premiul pentru intreaga cariera la Festivalul International de Film Transilvania (TIFF), in 2009, si Medalia de Aur a Artelor Transilvane, in acelasi an.

×
Subiecte în articol: moldova cetăţenie florin piersic