x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Mircea Diaconu: „Să fii plăcut lui Dumnezeu! Asta este treaba noastră!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

Mircea Diaconu: „Să fii plăcut lui Dumnezeu! Asta este treaba noastră!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Feb 2024   •   17:00
Mircea Diaconu: „Să fii plăcut lui Dumnezeu! Asta este treaba noastră!”  | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, profesor universitar, director al unuia dintre cele mai prestigioase teatre din România și, dincolo de orice, unul dintre cei mai iubiți actori români, este invitatul din această săptămână a jurnalistului Adrian Artene, în cel mai nou episod de podcast, Altceva.

Discuția, care în mai puțin de 24 de ore de la momentul PREMIEREI, avea aproape 50.000 de vizualizări, este o întâlnire caldă, ușor de digerat vizual și auditiv, o discuție tete-a-tete cu una dintre cele mai importante figuri ale culturii, dar și politicii contemporane.

În peste o oră de dialog, Mircea Diaconu vorbește, la Altceva cu Adrian Artene, despre cultură, politică, istorie, copilărie și încercările vieții, dar evocă și amintiri din spatele scenei. Actorul face declarații în premieră despre candidatura la Președinția României, despre satul natal, pe care nu l-a părăsit vreodată, și locurile în care l-a purtat destinul. Însă, indiferent de greutățile sau încercările vieții, Mircea Diaconu a păstrat în suflet permanent „definiția fericirii”, pe care a învățat-o de la bunica sa, preoteasă: „Să fii plăcut lui Dumnezeu, asta e treaba noastră...”.

„Bine v-am regăsit la Altceva. Astăzi vă propun o discuție memorabilă. Invitatul meu a fost Ministru al Culturii , profesor universitar, director al unuia dintre cele mai prestigioase teatre din România, și, dincolo de orice, un actor iubit de români. Pentru că este actorul pe care nu ai cum să nu-l iubești. Bine ați venit, Maestre Mircea Diaconu!”, spune în introducere Adrian Artene.

 

 

×
Subiecte în articol: Adrian Artene mircea diaconu