x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Octavian Saiu, din nou în programul Edinburgh Festival

Octavian Saiu, din nou în programul Edinburgh Festival

de Maria Sârbu    |    13 Aug 2014   •   19:27

Anul trecut, criticul Octavian Saiu participa la Festivalul de la Edinburgh ca moderator al seriei de conferinţe “Samuel Beckett”. Asta pentru că îi era recunoscută activitatea în zona cercetării teatrale la nivel internaţional. În acest an, conf. univ. dr. Octavian Saiu a fost invitat din nou să susţină o conferinţă în programul oficial al prestigiosului Festivalul, tema prezentării sale fiind “War, Avant-garde and Theatre”.

Evenimentul a avut loc luni, 11 august, la “The Hub” – o clădire magnifică în stil gotic – folosită de Festival. Conferinţa lui Saiu s-a înscris în sesiunea “Culture and Conflict” - tema ediţiei din acest an a Festivalului de la Edinburgh. Moderator a fost profesorul Randall Stevenson de la Universitatea din Edinburgh, iar după conferinţă a urmat un dialog între Octavian Saiu şi Robyn Marsack, directorul Bibliotecii Naţionale de Poezie a Scoţiei. Au fost prezenţi oameni de teatru, critici literari, cadre universitare etc.

Potrivit unui comunicat de presă, prezenţa lui Octavian Saiu la Edinburgh a fost sprijinită, ca şi anul trecut, de Institutul Cultural Român. Festivalul de la Edinburgh a început la 8 august şi se va încheia la 31 august.


×