x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Premiere teatrale în Bucureşti

Premiere teatrale în Bucureşti

23 Ian 2011   •   19:16

Trei noi titluri intră în reperto­riul teatrelor bucureştene în această săptămână. La "Odeon" e programată, la 27 ianuarie, premiera cu spectacolul "Viaţa e vis", o montare realizată după Calderon de la Barca de Dragoş Galgoţiu, care semnează nu numai regia, dar şi decorul. Au lucrat la spectacol şi Doina Le­vintza (costume) şi Sabina Spătariu (video). Rolul principal îl deţine Marius Stănescu. 

Miercuri, la "Comedie" (Sala Studio) va avea loc avanpremiera cu "Visul lui Don Quijote", spectacol regizat de Dan Tudor, care a scris şi textul "inspirat din dramatizarea lui Mihail Bulgakov (traducerea Maria Dinescu) după romanul «Don Quijote» de Miguel de Cervantes", după cum anunţă Teatrul de Comedie, care a produs spectacolul împreună cu ArCuB. Scenografia este realizată de Cătălin I. Arbore. Protagonişti: Marius Bodochi şi Mihaela Teleoacă.

Un alt spectacol care poartă semnătura aceluiaşi regizor Dan Tudor se va juca în premieră miercuri la Teatrul Evreiesc de Stat – "Azilul amanţilor" de John Chapman şi Dave Freeman. Scenografia aparţine Alinei Herescu, iar din distribuţie fac parte Mihai Ciucă, Viorica Bantaş, Cornel Ciupercescu ş.a.

×
Subiecte în articol: teatru