x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru REBECCA, gotic, mister, prezență copleșitoare și un secret teribil, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

REBECCA, gotic, mister, prezență copleșitoare și un secret teribil, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

de Redacția Jurnalul    |    24 Noi 2023   •   15:50
REBECCA, gotic, mister, prezență copleșitoare și un secret teribil, pe scena Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”

Scena Teatrului Național de Operetă şi Musical “Ion Dacian” oferă două zile de spectacol captivant și emoționant, 25 noiembrie și 26 noiembrie, începând cu orele 18:00, găzduind musicalului “Rebecca”, o poveste gotică plină de mister și dragoste.

Amintirea bântuitoare a unei prime soții frumoase, a unui văduv misterios bogat, a unei moșii mărețe, a unei menajere obsedate și manipulatoare, ”Rebecca” are totul!

Este vreo surpriză că acest subiect în cheie gotică, plin de mister, dragoste, gelozie și moarte continuă să ne fascineze și astăzi?

Pornind de la romanul omonim scris de Daphne du Maurier în 1938, adaptat pentru cinema de Alfred Hitchcock în 1940, musicalul ”Rebecca” urmărește povestea plină de mister a unei tinere naive și modeste, de o condiție materială precară, ”Ich”.

Musicalul ”Rebecca” a fost prezentat pentru prima dată publicului  la Viena, pe scena Raimund Theater, pe 28 septembrie 2006, sub regia excepționalei Francesca Zambello, devenind rapid un mare succes, cu nenumărate reprezentări internaționale.

Cei mai de succes doi scriitori muzicali vorbitori de germană din toate timpurile, Michael Kunze și Sylvester Levay au creat musicalul capodoperă ”Rebecca”, o producție spectaculoasă, cu o recuzită magnifică, melodii emoționante și efecte speciale uimitoare.

Povestea de dragoste romantică are loc în Anglia într-un conac maiestuos: Manderley. La un an de la moartea ei, farmecul întunecat al fostei proprietare, Rebecca de Winter, încă bântuie moșia și locuitorii săi. Va reuși oare noua soție, tânără și timidă, a lui Maxim de Winter să scape de această umbră? Noua Lady de Winter se afirmă împotriva prezenței copleșitoare a primei soții a soțului ei și îi dezvăluie secretul terifiant.

Un thriller britanic care încântă și fascinează, captivant, cu multe intrigi și surprize întunecate, puse în scenă uluitor, cu melodii spectaculoase, recuzită fastuoasă, o orchestră de excepție și efecte speciale spectaculoase.


Musical în două acte de Michael Kunze & Sylvester Lévay
Libretul și versurile: Michael Kunze; Muzica și orchestrația: Sylvester Levay
După romanul “Rebecca” de Daphne du Maurier; Traducere și adaptare în limba română: Ernest Fazekas; Un spectacol de Attila Béres; Coordonator Muzical: Tamás Bolba (Ungaria); Dirijor cor: Aurel Muraru; Decor: Balázs Horesnyi (Ungaria); Costume: Rita Velich (Ungaria); Coregrafie: Ákos Tihanyi (Ungaria)
Dirijor cor: Aurel Muraru; Asistent regie: Sorina Raluca Micșunescu; Asistent coregrafie: Rita Szuts (Ungaria), Relu Dobrin; Light design: Dreiszker Jozsef (Ungaria); Sound design: Tamas Istvan Ditzman (Ungaria); Producător delegat general: Corina Ștefan

Cu participarea Orchestrei, Corului și Baletului Teatrului Național de Operetă și Musical ”Ion Dacian”.

 

Vă invităm pe 25 noiembrie și 26 noiembrie 2023, de la orele 18:00 să pătrundeți în lumea musicalului “Rebecca”, o poveste gotică plină de mister și dragoste, pe scena Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian”.

 

Informații despre stagiunea 2023-2024, cât și calendarul spectacolelor și evenimentelor desfășurate la Teatrul Național de Operetă și Musical “Ion Dacian” le puteți afla de pe site-ul oficial: https://www.opereta.ro/, de pe pagina de Instagram opereta.ro, sau de pe pagina de Facebook a teatrului: https://www.facebook.com/OperetaIonDacian. Biletele pot fi achiziționate atât on-line de pe site-urile www.opereta.ro și www.ticketstore.ro cât și de la casa de bilete aflată în incinta teatrului din Bulevardul Octavian Goga, nr.1, sector 3.

 

×