x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ruxandra Sireteanu, 40 de ani la Teatrul Nottara

Ruxandra Sireteanu, 40 de ani la Teatrul Nottara

13 Mar 2013   •   18:29
Ruxandra Sireteanu, 40 de ani la Teatrul Nottara
Sursa foto: cipi

Se împlinesc patru decenii de când actriţa Ruxandra Sireteanu joacă pe scena Teatrului Nottara. Iar conducerea instituţiei a hotărât să marcheze evenimentul duminică, 17 martie, de la ora 19:00, prin prezentarea spectacolului “Nu vorbiţi cu actorii” de Tom Dudzick, în regia Dianei Lupescu, în care joacă şi Ruxandra Sireteanu.

Aşa cum o descrie secretarul literar Sînziana Miloşoiu, apreciata actriţă este “persoană jovială, cu zâmbet fermecător şi ochi misterioşi”. În cariera sa artistică, Ruxandra Sireteanu a interpretat nenumărate roluri, de la Catarina în “Femeia îndărătnică”, Şura – în “Egor Bulîkiov şi alţii”, Nina Zarecinaia – în “Pescăruşul”, jucate pe scene din ţară, la Nina – în “Nu am încredere în bărbaţi”, Veta – în “O noapte furtunoasă”, Charlotta – în “Livada de vişini”, Elena Sergheevna – în “Şantaj”, Eileen – în “Billy Şchiopul”, Madam Roza – în “Ai toată viaţa înainte”, Eva Starsky – în “Nu vorbiţi cu actorii” – la “Nottara”.

După ce a dat viaţă multor personaje şi cu siguranţă va mai da (la sfârşitul acestui an împlineşte abia 70 de ani), Ruxandra Sireteanu mărturiseşte: “Teatrul a fost dragostea şi chinul meu”.


×
Subiecte în articol: ruxandra sireteanu