x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacole caritabile în teatrele din Capitală, în Campania "Artiştii pentru artişti", în martie

Spectacole caritabile în teatrele din Capitală, în Campania "Artiştii pentru artişti", în martie

de Mediafax    |    15 Mar 2012   •   16:04
Spectacole caritabile în teatrele din Capitală, în Campania "Artiştii pentru artişti", în martie

O serie de spectacole ale principalelor teatre bucurestene vor avea reprezentatii in scopul sprijinirii artistilor varstnici cu probleme de sanatate, in cadrul Campaniei Nationale "Artistii pentru artisti", ajusa la cea de-a 10-a editie, informeaza MEDIAFAX.

In luna martie, teatrele din Bucuresti se implica efectiv in realizarea acestui program, devenind coorganizatorii campaniei prin sustinerea unui spectacol din repertoriu ale carui incasari sunt directionate catre Fondul de Solidaritate Teatrala.

In luna martie, publicul bucurestean este invitat sa contribuie direct la sprijinirea artistilor varstnici cu probleme de sanatate cumparand bilete la spectacolele teatrelor bucurestene inscrise in programul campaniei:

"Livada de visini" de Anton Pavlovici Cehov (22 martie, ora 19.00, Teatrul National Bucuresti),

"Metoda" de Jordi Galceran (23 martie, ora 19.30, Teatrul "C.I. Nottara"),

"Azilul amantilor" de John Chapman si Dave Freeman (23 martie, ora 19.00, Teatrul Evreiesc de Stat),

"Vocea umana" de Jean Cocteau (24 martie, ora 19.00, Teatrul Metropolis),

"Cocoselul neascultator" de Ion Lucian (25 martie, ora 11.00, Teatrul pentru Copii si Tineret Excelsior),

"Un lup, o capra si trei iezi" dupa Ion Creanga (27 martie, ora 10.00, Teatrul "Ion Creanga"),

"Acul cumetrei Gurton" (27 martie, ora 19.00, Teatrul Masca),

"Mestesugul vietii" de Hanoch Levin (27 martie, ora 19.00, Teatrul Bulandra),

"Frumoasa si bestia" (27 martie, ora 10.00, Teatrul Tandarica),

"Gaitele" de Alexandru Kiritescu (28 martie, ora 19.00, Teatrul Odeon),

"Visul unei nopti de vara" de William Shakespeare (29 martie, ora 19.00, Teatrul Mic).

De asemenea, in aceasta editie a campaniei vor fi sustinute doua spectacole muzicale de caritate, de artistii Tudor Gheorghe, la Sala Radio, pe 17 iunie, si Nicu Alifantis, in cadrul turneului aniversar "Nicu Alifantis - 40 de ani de muzica de teatru", care are loc in perioada septembrie - decembrie 2012 (incasarile dintr-unul din spectacole vor fi donate Campaniei "Artistii pentru artisti").

Campania Nationala "Artistii pentru artisti" este organizata de UNITER, impreuna cu teatrele din Bucuresti si din tara, cu scopul strangerii de fonduri pentru artistii varstnici cu probleme de sanatate.

Initiata si organizata din anul 2002, cu ocazia Zilei Mondiale a Teatrului (27 martie), Campania Nationala "Artistii pentru artisti" este un stimulator al solidaritatii de breasla, un resort financiar pentru artistii varstnici cu probleme de sanatate si un semnal pentru public si autoritati in legatura cu situatia acestora si demnitatea lor.

In fiecare an, UNITER impreuna cu artisti importanti si cu institutiile teatrale, cu parteneri care s-au asociat acestui program a reusit sa faca posibila realizarea Campaniei Nationale "Artistii pentru artisti" prin intermediul careia se strang sumele necesare sprijinirii artistilor varstnici din toata tara. Pensionari, persoane singure care au trait o viata in teatru, bolnavi, dar delicati si tacuti, acesti oameni au avut puterea sa mobilizeze colegi mai tineri care sustin spectacole de caritate, institutii teatrale care joaca spectacole sub semnul campaniei si spectatori care cumpara bilete la aceste spectacole. Asadar, sumele stranse din vanzarea de bilete se directioneaza catre un fond special constituit - Fondul de Solidaritate Teatrala, potrivit comunicatului UNITER.

Instituita in 1961, de Institutul International de Teatru, Ziua Mondiala a Teatrului este sarbatorita pe 27 martie in lumea intreaga.

×