x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Spectacolul de dans contemporan “Dream Body Body Building”, la The Chocolate Factory Theater, cu sprijinul ICR New York

Spectacolul de dans contemporan “Dream Body Body Building”, la The Chocolate Factory Theater, cu sprijinul ICR New York

de Magdalena Popa Buluc    |    03 Mar 2024   •   20:00

Institutul Cultural Român din New York susține prezentarea spectacolului de dans contemporan “Dream Body Body Building”, produs și realizat de The Chocolate Factory Theater, a cărui premieră va avea loc marți, 5 martie 2024. Spectacolul de dans și experiment social este regizat de coregrafa și dansatoarea Ursula Eagly și performat de dansatoarea și artista sonoră româncă Lala Misosniky. Premiera va fi urmată de o serie de alte patru reprezentații, care vor avea loc în perioada 6-9 martie 2024, toate susținute la The Chocolate Factory Theater din New York.

Spectacolul “Dream Body Body Building” este rezultatul colaborării dintre Ursula Eagly și Lala Misosniky, începută la București în primăvara anului 2022, în timpul unei rezidențe de creație a coregrafei americane la AREAL / spațiu de dezvoltare coregrafică.

”Dream Body Body Building” este un spectacol de avangardă, experimental, care propune o incursiune în zonele în care inconștientul devine perceptibil - visul și teritoriul oniric, mișcările automate, reflexele și respirația -, rezultând o montare uimitoare vizual, o aventură senzorială neașteptată, dar sensibilă și nuanțată. Spectacolul, cu o durată de o oră, compune, prin gestualitate, limbaj și sunet, o experiență multistratificată, care facilitează revelații senzoriale mai profunde.

“Dream Body Body Building” este un spectacol creat în colaborare cu alți patru performeri new-yorkezi cunoscuți pe scena teatrului și dansului experimental: Laurel Atwell, Madeline Best, Justin Cabrillos și Takemi Kitamura. Designul luminilor aparține lui Madeline Best și este creat în colaborare cu Shana Crawford, sunetul poarte semnătura artistei Lala Misosniky, iar scenografia a fost realizată de Laurel Atwell.

 

×