x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Tânărul regizor Bobi Pricop - “Contra iubirii”, la Piatra Neamţ

Tânărul regizor Bobi Pricop - “Contra iubirii”, la Piatra Neamţ

de Maria Sârbu    |    06 Mai 2014   •   20:28
Tânărul regizor Bobi Pricop - “Contra iubirii”, la Piatra Neamţ

Există un nume de mare viitor în regia de teatru: Bobi Pricop. A demonstrat-o chiar spectacolul de la UNATC, “Jocuri în curtea din spate” de Edna Mazya, pe care acest tânăr l-a creat în 2011, jucat pe la festivaluri în ţară şi străinătate şi preluat de Teatrul Act. A montat, după aceea, “Contra progresului” de Esteve Soler, la Teatrul Bulandra, şi “Profu de religie” de Mihaela Michailov, la Teatrul Naţional din Craiova. Apropo, la Craiova el e “mâna dreaptă”, adică asistent de regie, al celebrului regizor Robert (Bob) Wilson, care montează la Naţional “Rinocerii” de Eugène Ionesco, premiera urmând să aibă loc la începutul lui iulie.

Bobi Pricop a regizat un nou spectacol: “Contra iubirii” de Esteve Soler, cu premiera la 10 mai (următoarele reprezentaţii – la 11 şi 13 mai) la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ – oraşul în care s-a născut. În echipă i-a avut pe Adriana Dinulescu (scenografia) şi Cezar Antal (muzica), iar din distribuţie fac parte actorii Nora Covali, Corina Grigoraş, Loredana Grigoriu, Ecaterina Hâţu, Lucreţia Mandric, Alexandra Suciu, Cezar Antal, Florin Hriţcu, Dragoş Ionescu, Rareş Pîrlog.

“Contra iubirii” (traducere Luminiţa Voina-Răuţ) este cel de-al doilea titlu din trilogia autorului spaniol Esteve Soler (n. 1976). Rămâne ca Bobi Pricop să pună în scenă şi a treia piesă - “Contra democraţiei”. Sunt texte noi, scrise între anii 2008 şi 2010 şi traduse în mai mult de zece limbi. Trilogia a văzut lumina rampei în peste 50 de variante regizorale, pe diverse scene din lume.

Piesa “Contra iubirii”, aşa cum e descrisă, conţine “o lume alcătuită din sensuri demontate, asamblabile după reguli ce frizează absurdul, populată de fiinţe care au organul sufletesc al inimii dereglat...”.


×