x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Teatre româneşti la Gala "Licurici"

Teatre româneşti la Gala "Licurici"

de Maria Sârbu    |    14 Oct 2010   •   00:00

Mai multe teatre pentru copii din România participă la Gala Inter­na­ţio­nală a Teatrelor de Păpuşi, organizată de Teatrul Licurici din Chişinău, cu prilejul împlinirii a 65 de ani. Evenimentul, desfăşurat între 7 şi 14 octombrie, a dat prilej publicului de aco­lo de a vedea spectacole ale ar­tiş­tilor păpuşari din Franţa, Germania, Israel, Bulgaria, Rusia, Belarus, Ucraina, România şi desigur din Mol­dova. Zilnic au fost prezentate câte trei producţii.

A deschis Gala "Licurici" Teatrul de Păpuşi din Baia Mare, cu  "Spăr­gă­­torul de nuci". Din România au fost programate şi spectacolele: "Po­ves­­te de Crăciun" (Teatrul "Gulliver" din Galaţi); "Povestea Omuleţului alb" (Teatrul "Arlechino" din Bra­şov); "Păcală" (Teatrul "Ţăndărică" din Bucureşti) şi "Ursul păcălit de vul­­­pe" (Teatrul "Luceafărul" din Iaşi), ca­­re se joacă astăzi, ultima zi a ga­lei.

"Ursul păcălit de vulpe" a avut mare succes săptămâna trecută la Festivalul Internaţional al Teatrului pentru Copii şi Tineret de la Iaşi şi fără îndoială va încânta şi publicul din capitala Republicii Moldova. Montarea reprezintă o dramatizare a poveştii lui Ion Creangă, urmărind "cu fidelitate linia narativă". Este va­lorificat umorul, tâlcurile întâm­pl­ă­ri­lor cu ursul şi vulpea. Este un spec­ta­col interactiv pe gustul publicului de orice vârstă.

×
Subiecte în articol: teatru