x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru TNB, ovaţionat la Budapesta

TNB, ovaţionat la Budapesta

de Maria Sârbu    |    03 Iun 2012   •   16:36
TNB, ovaţionat la Budapesta

Succes mare au avut la Budapesta, zilele trecute, spectacolele Nationalului bucurestean 'Lectia' de Ionesco, regia Horatiu Malaele, si 'Dor de Eminescu'. Daca 'Lectia', cu Horatiu Malaele, Aylin Cadir, Natalia Calin si Diana Stancu, s-a jucat, la Teatrul Radnóti, in cadrul unui schimb cultural bilateral, 'Dor de Eminescu', cu Ion Caramitru si clarinetistul Aurelian Octav-Popa, s-a prezentat, tot aici, la invitatia ICR, pentru comunitatea romaneasca din capitala Ungariei.

Sala a fost arhiplina la ambele reprezentatii. 'Lectia', a avut supratitrare in limba maghiara, pe cand versurile de Eminescu spuse de Ion Caramitru in cunoscutu-i stil, acompaniate de o muzica frumoasa i-a impresionat pe cei care vorbeau limba romana.

Aceasta scena din Budapesta este la ora actuala un teatru 'de arta', avand o larga audienta in randul publicului (sali ocupate 100%). Radnóti a fost la Bucuresti cu spectacol "Apasii' de Géza Bereményi si Krisztina Kovács, o productie importanta a acestei trupe. Schimbul de spectacole intre cele doua institutii va continua.

×
Subiecte în articol: teatru