x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru TNB: stagiunea se termină mai repede.

TNB: stagiunea se termină mai repede.

de Sebastian S. Eduard    |    06 Iun 2011   •   21:00

Teatrul National din Bucuresti anun­ta ca ultimele spectacole, la sediu, ale stagiunii in curs au loc duminica, 12 iunie 2011. Dupa aceasta data – mai timpurie decat in alti ani, pentru a da camp liber lucrarilor de reconstructie –, portile teatrului se inchid pentru publicul spectator pana in toamna. Pe langa spectacolele jucate la se­diu, colectivul Teatrului National din Bucuresti prezinta in cadrul Festiva­lu­lui International de Teatru de la Var­na (Bulgaria), in data de 9 iunie, spectacolul 'Avalansa' de Tuncer Cü­cenoglu, in regia lui Radu Afrim. Mai mult, luni, 13 iunie, vor avea loc ultimele reprezentatii ale spectacolelor TNB, in turneu: 'Dineu cu prosti' la Pitesti si 'Sinucigasul' la Brasov.

Cu tot santierul care trepideaza la propriu in toate ungherele teatrului, se desfasoara din plin activitatea de pregatire a viitoarei stagiuni care va aduce noi titluri de piese, distributii promitatoare si regizori prestigiosi.

Regizorul bulgar Aleksander Morfov, nume de prima marime al regiei europene (al carui spectacol 'Exilatii' a fost prezentat in turneu pe scena mare a TNB in urma cu un an), a inceput repetitiile la 'Vizita batranei doamne', cunoscuta piesa a dramaturgului elvetian Friedrich Dürrenmatt, premiera urmand sa aiba loc in prima parte a viitoarei stagi­uni. Din distributia in curs de finalizare va dezvaluim deocamdata doar numele interpretei rolului titular – Maia Morgenstern –, urmand ca distributia completa sa fie facuta publica inainte de inchiderea sta­giunii. Se afla, de asemenea, in re­pe­ti­tii avansate o piesa de referinta a dramaturgiei romanesti interbelice, 'Omul cu martoaga' de George Ciprian, in regia Ancai Bradu.

Pentru un alt proiect repertorial incitant, piesa 'Baiatul din ultima banca' a dramaturgului spaniol Juan Mayorga, regizorul Cristian Theodor Popescu invita tinerii (chiar foarte tinerii) actori la auditii in zilele de 9 si 10 iunie 2011, pentru definitiva­rea distributiei cu doua roluri princi­pale masculine.

×
Subiecte în articol: teatru