x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Teatru Ziua Dramaturgiei Românești sărbătorită la Teatrul Dramaturgilor Români

Ziua Dramaturgiei Românești sărbătorită la Teatrul Dramaturgilor Români

de Magdalena Popa Buluc    |    14 Noi 2023   •   22:15
Ziua Dramaturgiei Românești sărbătorită la Teatrul Dramaturgilor Români
Sursa foto: Anastasia-Atanasoska

16NOI

 ORA 19:00

STOP THE TEMPO

de Gianina Cărbunariu, regia Mara Oprea

 TDR, sala „Iosif Naghiu”

 

„Stop the tempo! este un spectacol canonic reformulat. Spectacolul creat de Gianina Cărbunariu a devenit spectacolul generației de la începutul anilor 2000. Iar Stop the tempo!, spectacolul regizat de Mara Oprea are potențialul necesar pentru a deveni spectacolul generației mele. Prin referințe pop valoroase, inserții de manele și artiști specifici epocii noastre, acest spectacol este unul emblematic și memorabil. Spectacolul a fost desemnat câștigător al Premiului Juriului de Adolescenți de la Festivalul de Teatru din Piatra Neamț 2023.”

 

18NOI

 ORA 19:00

CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA

de Ion Băieșu, regia Felix Alexa

 TDR, sala „Ion Băieșu”

 

„Am găsit din întâmplare această piesă uitată a lui Ion Băieșu, o mică bijuterie într-un act, ce m-a uimit prin originalitatea și farmecul ei.

Un text plin de umor de calitate, subtil, scris în genul teatrului absurd, CINE SAPĂ GROAPA ALTUIA este o parabolă inteligentă asupra existenței. Aproape nejucată înainte și după 1990, această piesă plină de tâlc merită din plin să fie adusă în fața spectatorilor, ce vor avea ocazia să cunoască o altă imagine a unui important dramaturg român.” FELIX ALEXA

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×