x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Cultură Workshop FFE: De la cinema la NFT cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului de inteligență artificială Jan Bot

Workshop FFE: De la cinema la NFT cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului de inteligență artificială Jan Bot

de Magdalena Popa Buluc656    |    18 Mai 2023   •   19:30
Workshop FFE: De la cinema la NFT cu Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului de inteligență artificială Jan Bot

 Tinerii cineaști și studenții din cadrul facultăților de teatru și film pot afla, în cadrul Festivalului Filmului European, de la Pablo Núñez Palma, co-autor al proiectului Jan Bot (Eye Filmmuseum), cum își pot transforma și ei creațiile audiovizuale în NFTuri. La finalul workshop-ului, participanții vor ști care sunt toți pașii care trebuie parcurși pentru a-și crea un digital wallet.

 Când? VINERI, 19 mai 2023, între 15:00 - 16:30

 Unde: la UNATC (în Sala albastră, etajul 3, capătul culoarului din dreapta), Str. Matei Voievod nr. 75-77.

 Cum: Accesul este gratuit, iar rezervarea locurilor se face prin completarea formularului online: https://forms.gle/BpZja6qCFKk2vZcG9

 Pablo Núñez Palma este un cineast experimental și artist multimedia chileano-olandez. Creațiile lui asimilează stilul și regulile documentarului în cultura online.

În 2017, împreună cu Bram Loogman, a dezvoltat motorul de inteligență artificială Jan Bot. Acesta își utiliza algoritmii pentru a analiza știrile trending și a le asocia apoi enigmaticelor materiale din arhiva de found footage Bits and Pieces a Eye Filmmuseum din Amsterdam. Jan Bot a fost dezactivat în martie 2023. De-a lungul existenței sale de 6 ani, a conceput peste 25.000 de filme, care au fost dispărut odată cu el. Tot ce rămâne în urma lui: o serie de NFTuri și o mică selecție de scurtmetraje.

Workshopul este realizat de Institutul Cultural Român, cu sprijinul Centrului de Pedagogie și Studiul Imaginii “Sorin Botoșeneanu”, din cadrul UNATC I. L. Caragiale.

      În plus, pe lângă workshopul De la cinema la NFT, Pablo Núñez va susține la București, sâmbătă, 20 mai, și un masterclass despre Cinema & AI, mai precis despre cum s-a născut ideea proiectului Jan Bot, cum a fost integrată în proiect arhiva documentară Bits and Pieces, dar și cum a decurs procesul de programare. Împreună, aflăm cum a ajuns Jan Bot să devină cel mai prolific cineast (robot) din toate timpurile.

     Cele două evenimente sunt organizate în cadrul Festivalului Filmului European, care se desfășoară la București în perioada 15-23 mai, la MNAR, Cinemateca Union și Cinema Elvire Popesco.

×
Subiecte în articol: Workshop FFE Pablo Núñez Palma