x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cai frumoşi & Regina Maria

Cai frumoşi & Regina Maria

de Elsa Exarhu    |    18 Iul 2010   •   00:00
Cai frumoşi & Regina Maria

elsaexarhu.wordpress.com
Orloff, extaz, Vice-Roi, valul din coamă, nări de locomotivă, fior, adorare

"... dar acum, veţi putea zâmbi când vă voi pomeni despre alta dintre numeroasele mele bucurii extatice, sau înfiorări de fericire.

Mama avea două perechi de splendizi trotteuri Orloff, negri ca tăciunele, pe care însuşi prinţul Orloff îi oferise în dar, când era în Rusia.
Părul lor era nespus de lucios, ca marmura şfeluită, şi, când se mişcau, lumini albastre jucau pe trupurile lor lucitoare....

Cel mai frumos dintre trotteurii Orloff avea numele Vice-Roi, dar la grajd purta porecla de Skitty "Cârcotă", căci era cârcotaş şi greu de strunit.

Skitty ne insufla nouă cea mai adâncă adorare. În el totul era desăvârşit: chipul, cum îşi ridica genunchii, minunata linie rotunjită a coastelor şi mai ales - ceea ce mă extazia - avea o unduire a coamei, când îşi încovoia gâtul, neîntrecută, un fel de tremurare de val, care-i luneca de-a lungul părului când alerga la trap, pe care puteam s-o zăresc numai când mă aplecam mai tare, afară din «vagonetă», anume ca s-o pân­desc. Oricât de primejdios ar fi fost să mă aplec în afară, nu-mi păsa, dacă puteam măcar să prind în treacăt cu o privire gâtul încovoiat al lui Skkity şi unda din coama lui când alerga în trap. Era pentru mine răpirea desăvârşită, o înfiorare ce se putea simţi din creştetul capului până în vârful picioarelor. Da, extaz, acesta este singurul cuvânt ce se potriveşte acelei stări...

Fie binecuvântat şi iarăşi binecuvântat darul hărăzit mie de Dumnezeu de a putea să mă înfior de bucurie în fiecare strop de sânge, în inimă, în suflet, în toate simţurile mele; de a putea simţi, slăvi, tresări de fericire şi mulţumire!"
Pasaj din Povestea vieţii mele - Regina Maria

×
Subiecte în articol: tipi mişto/gagici miştoace