x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cioloș, sângele din creier și din instalație

Cioloș, sângele din creier și din instalație

de Oana Stancu Zamfir    |    15 Mar 2016   •   07:58
Cioloș, sângele din creier și din instalație

Dacă-mi vorbiți despre “sânge în instalație”, atunci vă spun că eu cred că sângele trebuie lăsat să urce în creier, nu să coboare în... instalație! Așa zise premierul Dacian Cioloș în dialogul cu prietenii săi de pe Facebook. Fraza, recunosc, sună bine! Și-mi arată că autorului ei îi ajunge sângele în creier, în mod cert, ba chiar că răspunde cu bărbăție unei trimiteri destul de golănești. Așa că, după ce aș vedea această știre, aș trimite un gând de admirație spre premier și mi-aș vedea de treabă pe la bucătărie.

Numai că “bucătăria” mea e plină de informații și probe că premierul și miniștrii săi acționează fix invers decât în sensul enunțului înțelept al domnului Cioloș: golănește, cu tupeu, cu sângele în instalație dat nu de vreun merit personal, ci de puterea primită fără să fie condiționată de nicio sancțiune, de nicio răspundere. Cum vor răspunde domnul Cioloș și cabinetul său pentru cum conduc azi România? Nu sunt partid să meargă în fața electoratului în alegeri! Și mai grav însă, nu răspund în fața unui Parlament care îi lasă să treacă prin acest an, cu mici, foarte mici urecheli.

Dacă era vorba de un guvern politic, după ordonanța de vineri seara în legătură cu interceptările, urma moțiunea de cenzură.

Dacă era vorba de guvern politic, el ar fi căzut deja după gestionarea criminală a crizei bebelușilor din Argeș.

Dacă era un guvern politic, doamna Costea de la muncă nu-și permitea să dea cu flit de patru ori la rând Parlamentului care o chema să dea socoteală în comisiile de specialitate, domnul de la Sănătate și domnul de la Agricultură ar fi fost schimbați din funcții a doua zi, ca să nu mai amintesc de domnul Biriș de la Finanțe cu a lui doamnă Dragu.

Cu siguranță, așadar, nu sângele din creier îi ține pe acest domni - care numai specialiști (tehnocrați) nu sunt – în funcțiile pe care le ocupă! Ci sângele din instalație! Și nici aceea a lor, ci a sistemului care i-a propulsat și care îi ține în viață prin alimentarea artificială, forțată, a conductelor la care sunt legați!

 

×