x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cioro, Tări, PNL şi "chimia" proştilor!

Cioro, Tări, PNL şi "chimia" proştilor!

de Valentin Stan    |    16 Feb 2008   •   00:00
Cioro, Tări, PNL şi "chimia" proştilor!

"Păi, măi, domn’ şef de Proşti, matale eşti pentru «drepturi individuale», dar vrei ca ăia, sârbii şi kosovarii, «să nu abdice de la principiul acordării drepturilor colective pentru minorităţi»? Măi, Tări, tu chiar nu-ţi dai seama cât eşti de prost? Sau o fi din cauza chimiei? Cum, care chimie? Uite, aici, bre, ce zice pupilul tău, Cioro cel Mai Prost, în Adevărul din 15 februarie, despre relaţia dintre voi doi: «Între mine şi el este o chimie (...)»! Da ce «chimie», bre, Tări, zău!"


"Felix", ăla care mă plăteşte să-l critic pe Băsescu, s-a răzgândit şi mi-a ordonat să mătur pe jos cu liberalii! Naşpa! Ce să fac? Asta-i viaţa de slugă! Tot Felix mă pusese în 1993, când eram diplomat în MAE, să scriu în ziare despre "conspiraţia prostiei, a incompetenţei şi a corupţiei" în minister, în plină epocă Iliescu! Bineînţeles, cu trimiteri consistente la gafele de politică externă de la Preşedinţie! Acelaşi Felix m-a plătit să nu mă mai duc la MAE, de au fost ăia nevoiţi, după ce mi-au trimis scrisori, în care solicitau să revin pentru a-mi clarifica situaţia, să-mi desfacă bietul contract de muncă pentru "absenţe nemotivate"! După cum au scris în cartea de muncă!


Aţi înţeles, dragi tembeli liberali sau pro-liberali (mă refer doar la cei "bântuiţi" de mine şi de motivul "datului" afară din MAE sugerând că e vorba de incompetenţă)? Ia întrebaţi-l pe Mele, ministrul vostru de Externe de atunci, cât de incompetent eram!


Am înţeles, domn’ Felix, să trăiţi! Îi radem pe liberali! Păi, Tări cel Prost, pe TVR 1, pe 14 februarie 2008, în cea mai spectaculoasă revărsare de cretinisme verbale din istoria lui zbuciumată, de lider al proştilor din România, zice referindu-se la cum ar trebui să arate înţelegerea dintre sârbi şi kosovari, cu privire la Kosovo: "(...) O înţelegere care să respecte şi să garanteze dreptul minorităţilor, care să nu plece de la principiul sau să nu abdice de la principiul acordării drepturilor pentru... drepturilor colective pentru minorităţi, ci drepturi individuale, aşa cum a fost şi până acum (...)"!


Păi, măi, domn’ şef de Proşti, matale eşti pentru "drepturi individuale", dar vrei ca ăia, sârbii şi kosovarii, "să nu abdice de la principiul acordării drepturilor colective pentru minorităţi"? Măi, Tări, tu chiar nu-ţi dai seama cât eşti de prost? Sau o fi din cauza chimiei? Cum, care chimie? Uite, aici, bre, ce zice pupilul tău, Cioro cel Mai Prost, în Adevărul din 15 februarie, despre relaţia dintre voi doi: "Între mine şi el este o chimie (...)"! Da ce "chimie", bre, Tări, zău! Că tare proşti mai sunteţi, amândoi, bre! Uite, Cioro cel Mai Prost vorbea, în conferinţă de presă la MAE, pe 5 noiembrie 2007, referitor la situaţia românilor din Italia, după incidentele legate de cazul Mailat: "(...) Aş vrea să vă prezint câteva clarificări referitoare la cele petrecute în ultima perioadă în această problemă foarte spinoasă a emigranţilor români"!


Am fost singurul care a reacţionat, în media, cu privire la folosirea termenului "emigrant" pentru cetăţenii români din Italia (Sinteza zilei, Antena 3, 29 noiembrie): "Românii din Spania şi din Italia nu «e» emigranţi, măi, că «e» cetăţeni europeni (...) Dacă vreţi să băgaţi în cofă pe toţii românii din Italia şi pe toţi românii din Spania (...) continuaţi să vorbiţi, pe la toate întâlnirile oficiale (...), despre emigranţii români (...) ca să-i arunce şi spaniolii afară, ca pe nişte emigranţi, în condiţiile în care românii noştri, acolo, sunt cetăţeni europeni!".


Ştiţi ce-a zis Cioro cel Mai Prost, pe 5 februarie 2008, în conferinţă de presă la MAE? "(...) Fac un apel la dvs. legat de o problemă de detaliu: mi-aş dori să nu mai folosim termenul de emigranţi sau imigranţi, atunci când vorbim despre cetăţenii români, care pleacă din România spre un alt stat al Uniunii Europene!"


Alo, Cioro! Sunt, eu, ăla dat afară din MAE pentru incompetenţă! Băiatu’, tu nu ştii că, în capitalism, meditaţiile "e" pe bani? Că eu nu am "chimie" gratis cu proştii, cum ai tu cu Tăriceanu, puiu’ mamii!

×
Subiecte în articol: editorial