x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Coincidenţe?

Coincidenţe?

de Marian Nazat    |    08 Mar 2012   •   21:00

< PNL e un partid istoric. Partid istoric era si PNTCD. Pana ce l-a inghitit istoria. Acum e amintire. Tragica. Ori trist-comica. Tot amintire poate sa sfarseasca si PNL. Prin ’90, presa vremii scria veninos despre partidele istorice. Nu toata, desigur, doar o parte. Aia rosie, vanduta rusilor. Cica securistii le cam penetrasera. Pe partide, ca nu pe organele de presa. Pacatele mele, nu mi-a trecut prin gand asa ceva! Moda vremii cerea democratie occidentala.

Democratia inseamna pluripartitism si galceava. Partidele aveau nevoie de membri si logistica. Galceava, de combinatori si diversionisti. Baietii cu ochi albastri s-au orientat din prima. Fara nici o ezitare. Ferm, potri­vit fiselor de post abia aprobate. Destui au fost detasati pe langa Coposu si Campeanu. Sa le pastreze microfoanele vii si sa le afle secretele. Iar dupa, sa le raporteze mai departe. Din interese superioare de stat sau contra cost. fii sa umple ziarele cu subminari ale sigurantei nationale. Alde Ratiu au tiparnita de falsificat bani. Basca legaturile cu agenturile straine. Ati uitat cumva? Improspatati-va memoria si biciuiti-o! Altfel picoteaza si se imbolnaveste de amnezie.

PNTCD a disparut cand au vrut papusarii 'acoperiti' din interior. Cu complicitatea alora de afara, pasamite. PNL n-a mierlit-o inca. Desi multi si-au dorit si-si doresc asta. Daca nu ma credeti, intrebati la Cotroceni. Cum, nu va raspunde nimeni? Insistati, nu renuntati intr-atat de usor. E ocupat sefu’ al mare? Il inscauneaza pe prea 'imbracatul frumos' Melescanu? Apropo, afabilul Teo nu e penelist? Asteptati o tara, ca n-o dura o vesnicie! A, se intalneste apoi cu caznitul Ungureanu? Mihai Razvan, ala de la PNL. Candva, ca ulterior a carmit-o spre oranjerie. S-o fi schimbat iarasi fisa postului? Vasazica, de vreo sase ani, seful spionilor e de la PNL.

Intamplator oare? Ce chestie, in urma cu doua decenii umbla vorba ca partidele istorice sunt intesate de securisti!... Azi, PNTCD e pe catafalcul politic, iar PNL e rezervorul sefilor de spioni...

< Minoritarii lui Frunda au lustrat-o pe Monica. Ori sunt pe cale s-o faca. Bratul lustratiei nu e scurt. Dimpotriva. E suficient de lung sa ajunga la Bruxelles. Unde 'procurorul comunist' Macovei are ditamai rangul. Deocamdata, caci il va pierde curand. Legea votata pe fuga zilele trecute o va lasa la vatra. Cine sapa groapa altuia e lustrat. Pai, justitiara Monica o tinea langa cu 'Parlamentul curat'. Ehe, ce zbateri voinicesti, ce lupte crancene cu 'maculatii' ei colegi de partid. Sa fie un Parlament curat!, zisera maghiarii. Mintenas, raspunsera portocaliii balacariti deunazi de imaculata ministresa. De-ar fi numai atat, insa nu e. Fiindca lustrat s-a tre­zit si nea Nelu.

Adica obsesia neinduplecatei amazoane a dreptatii. O viata pentru o idee... s-a dus pe apa sambetei, saraca.... Ideea era ca 'edecul' Iliescu trebuie azvarlit la 'beci' pentru 'sangele varsat'. Un 'criminal' si 'profitor' deopotriva. Comunist nereevaluabil! Ei bine, ideea cu pricina ii subjugase viata si opera Ioanei d’Arc de Dambovita. Soarta (perversa!) i-a ras in fata si i-a tras un sut in ideal. Rasfatata sorosilor va pleca la leprozeria lustratilor la brat cu venerabilul Ion Iliescu. Luati aminte, asadar, ori de cate ori ridicati piatra!

×
Subiecte în articol: editorial