x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Conflictul Ponta - Iohannis, spectacolul verii

Conflictul Ponta - Iohannis, spectacolul verii

de Dan Constantin    |    03 Iun 2016   •   07:50
 Conflictul Ponta - Iohannis, spectacolul verii

Când teatrele închid stagiunea, intră în rol spectacole de revistă, concertele în aer liber. Programe adaptate sezonului de vară, al vacanțelor, au politica și justiția. Parlamentul pleacă în concediu, magistrații lasă la judecată doar procesele date de binom pe lista de urgență.

Politica fleoșcăită din România dă senzația că mai pâlpâie prin zvâcnirile câtorva actori care au prilejul să ocupe scena liberă. Este deja lansat spectacolul verii care are cap de afiș un cuplu care atrage: Ponta-Tăriceanu. În distribuție mai apar cu roluri mai mari sau mai mici Dragnea, Gorghiu, Băsescu, Udrea. În funcție de numărul biletelor vândute, a locului de programare a spectacolului din turneul de vară vor fi angajați figuranți, orchestră, montate scene adecvate.

Textul este deja prefigurat. Un scheci cu multe tablouri care îl țintește pe Klaus Iohannis. Președintele la mare, președintele pe bicicletă, președintele la summitul NATO, președintele în vacanța lungă ca serviciul. Prestația lui Klaus Iohannis în funcție este ofertantă. Geniul lui Tănase patronează și acum pe scena țării cât un gigantic ,,Cărăbuș” spectacole memorabile. Ponta și Tăriceanu l-au luat la tăvăleală pe Iohannis. Scheciul lor are succes pentru suportul factual. Așa cum Tănase vitupera Siguranța - Vai de ea, ca la noi la nimenea! -, și spectacolul nostru de vară atacă derapajele statului de drept care este în frăție cu Panamaua. Nu-s parale, nici acum, pentru Arcul de Triumf, dar ca și atunci ,,De la Tisa pân-la Nistru/ dacă ai ajuns ministru/ ai scăpat de hangarale”.

Ponta nu mai are instituțional o funcție din care să-l atace pe Iohannis. De pe scena estivală lansează catrene glumețe cu tâlc care pot să-i relanseze poziția de lider. Iohannis nu are replică. Dacă ar răspunde, i-ar crea un avantaj fostului premier. Deocamdată, încasează și tace. Răspunsurile le trimite prin alte voci și canale. Aflăm prin consilierul politic că după alegerile din toamnă ne vom căptuși cu alt tehnocrat la Guvern, același, dar împachetat liberal. Duminică sunt alegeri, PNL se pregătește de eșec, iar PSD tremură de sentimentul revanșei temperat de DNA. Concluzia lui Tănase din ,,Aolică, țara mea” rămâne valabilă: „Hărmălaie, ca la hale/ Toată țara cu palavre!”.

 

×