x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Criminalitatea politică decide soarta anului 2016

Criminalitatea politică decide soarta anului 2016

de Oana Stancu Zamfir    |    09 Feb 2016   •   07:02
Criminalitatea politică decide soarta anului 2016

Rolul de conducător dominant, exercitarea puterii absolute, personalitatea puternică cu laturile ei maladive au făcut ca Traian Băsescu să concentreze în jurul său toată nemulțumirea populației sau toată ura pentru abuzurile și corupția regimului său. Aceasta este capcana anului 2016 pentru electorat și fisura prin care scapă mulți dintre cei care au constituit mecanismul criminalității politice din cei zece ani sub Băsescu. Ascunși sub umbrela PNL, aceștia își construiesc revenirea la putere, salvând pe fiecare dintre membrii grupului infracțional. Până la urmă cine a plătit pentru toată corupția regimului? Boc nu, Boagiu nu, Vass nu, Falcă nu, Flutur nu, Scripcaru nu, Hava nu... Rezultă că doar Udrea a furat cu câțiva Popescu ai ei care au și făcut bine să treacă la PMP și să lase fostul PDL curat ca lacrima.

Cel care mânuiește abil această revenire este fără îndoială Vasile Blaga. El este cel care ține funcțional sistemul din vechiul PDL, el este cel care a reușit să impună toate candidaturile primarilor cu mari probleme penale la scrutinul apropiat pentru locale și el va fi cel care să controleze rezultatul alegerilor. Dovada impunerii trezorierului Ivașcu este semnul îngrijorător că practicile murdare ale campaniilor PDL vor fi perpetuate cu noul PNL. Iar practicile acestea nu înseamnă doar bani negri. Denunțul depus la DNA împotriva lui Blaga dezvăluie cu acuratețe mecanismul odios pentru care ar fi trebuit concentrată toată atenția procurorilor, nu toată orbirea și protecția acordată acestor mafioți cu rang de demnitar. Ce spune denunțul depus de patronul unei tipografii care le-a tipărit materiale electorale celor de la PDL? Care era mecanismul? Mai întâi societatea era contractată legal: contract, facturi. Apoi o comandă nouă, de trei ori mai mare decât prima. Fără contract. În locul banilor, este trimisă o înaltă față din ANAF să închidă gura. Dacă gura nu s-a închis, instituțiile statului care mai aveau contracte cu firma, le anulează și o bagă în faliment. La asta se adaugă celălalt set de acțiuni, rezultat din Microsoft: “Noi suntem ăia care vor veni la putere. Vrei să mai ai contracte cu statul? Bagă banii!” Peste toate, portretul pe care Blaga și-l conturează:

1. Oricâte plângeri penale, niciun dosar, oricâte menționări ale numelui său în dosarele altora, el e tot citat ca martor

2. Băsescu a picat, el a rămas

3. Alina Gorghiu e o fetișcană, el este adevăratul lider al PNL. Rezultatele de la locale vor arăta cine deține puterea în partid, cine scoate mai mulți primari.

În mod paradoxal, Blaga are și dreptate! Dacă toate cele de mai sus îi ies – și numărul de primari, și jocurile în partid, și protecția DNA va fi la nesfârșit – anul 2016 va fi al lui!

 

×