x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Cui folosește scandalul-spectacol?

Cui folosește scandalul-spectacol?

de Serban Cionoff    |    01 Feb 2021   •   17:20
Cui folosește scandalul-spectacol?

După „abuz psiho-emoțional”, senatoarea AUR, Diana Șoșoacă lansează o nouă acuzație-șoc: „incultură crasă legislativă''! Pentru prima culpă era pus la zid Mihai Gâdea, care, într-una dintre edițiile emisiunii „Sinteza zilei'' nu a lăsat-o pe intempestiva doamnă să îi întrerupă pe ceilalți invitați care discutau subiectele în cunoștiință de cauză, iar, pentru cea de a doua, portarul de la Spitalul „Sfântul Pantelimon'' din București, care, aseară nu a lăsat-o să intre în instituție. De fapt, și-a făcut datoria și i-a atras atenția doamnei senator că nu poartă mască și că nu poate intra în spital, doar pentru că așa vor mușchii dumneaei. Incidentul, de fapt noul spectacol pe care îl provoacă doamna senator sub stindardul luptei cu vinovații pentru dezastrul din sistemul de sănătate, petrecându-se după ce, sâmbătă seara, aflată printre manifestanții care protestau în fața Ministerului Sănătății, a forțat intrarea în sediul ministerului. Și pentru că nu i s-a permis accesul, doamna senator a sunat la 112 solicitat trmiterea unui echipaj de poliție. Pentru ca, în final, tot  Diana Șoșoacă să anunțe că va depune plângere penală.

Suntem, așadar, în situația de a trage linie, de a aduna și de a da un răspuns la întrebarea: ce sunt aceste scandaluri publice al căror scenarist, regizor și protagonist este doamna avocat și senator Diana Șoșoacă? Cui folosesc ele, protestatarilor sau numai și numai imaginii pe care vrea să și-o creeze și să o promoveze senatoarea AUR? Implicit, cui pot aduce , ele, deservicii?

  La prima vedere, scandalurile la scenă deschisă ale Dianei Șoșoacă pot fi considerate ca exprimând revolta față de starea nenorocită în care se află sistemul național de sănătate. Dezastru care, în perioada guWERNării PNL-USR, s-a soldat cu șapte incendii în spitale din țară. Asta, însă, numai la prima vedere. Pentru că, la o analiză mai atentă, vedem că, de fapt, nu este vorba decât de intenția Dianei Șoșoacă de a confisca un subiect cu un uriaș impact emoțional și de a-l manipula pentru a-și atribui aura unei Ioana D*Arc a plaiurilor Mioriței. Că nu este vorba decât despre un protest-spectacol o dovedesc foarte convingător răspunsurile celor cărora ar trebui să se adreseze ele. Comentariile din social media, care, în marea lor majoritate, taxează foarte sever situațiile provocate de Diana Șoșoacă.

 Indiscutabil, dramele cumplite de la Piatra Neamț și apoi de la București, ca și cele care le-a precedat , au provocat revolta noastră față de această guWERNare nu numai profund incompetentă dar și fățiș dezinteresată de sănătatea și de viața noastră, a celor mulți. Ceea ce și explică numărul crescând al participanților la proteste, ca și categoricelor mesaje prin care se cere demiterea, nu doar demisia, celor răspunzători. Toate acestea nu justifică, în nici-un fel, scandalul de dragul scandalului. Dimpotrivă, dacă asemenea ieșiri în care violența verbală naște aberații de tipul/tepa „abuz psiho- emoțional ” și, mai nou, „incultură crasă legislativă” , ele nu pot decât să aducă mari deservicii protestului energic al oamenilor de bună credință. Și asta pentru că, dat fiind ridicolul pe care îl generează, ieșirile umorale (și cam atât) ale Dianei Șoșoacă nu fac decât să ridice mingea la fileu guWERNanților și agit-propagandiștilor lor. Care, având tot interesul să discrediteze manifestarea protestului public, vor  pune semnul egalității și spectacolul stradal de ieftină factură al Dianei Șoșoacă. 

 După cum, deloc în ultimul rând, accesele umorale ale doamnei senator, care, după cum am mai spus, primesc tot mai puține dovezi de apreciere și de susținere, pot să atragă și serioase prjudicii de imagine și de credibilitate AUR, partid al cărei vehement de sonor și neîmblânzit- poate chiar unic!- promotor de mesaje se vrea a fi considerată Diana Șoșoacă.

                                                       

×
Subiecte în articol: diana sosoaca