x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Decizii istorice pentru România în Summit-ul NATO de la Varşovia

Decizii istorice pentru România în Summit-ul NATO de la Varşovia

de Radu Tudor    |    07 Iul 2016   •   07:50
Decizii istorice pentru România în Summit-ul NATO de la Varşovia

Vineri şi sâmbătă are loc la Varşovia Summit-ul NATO la nivel de şefi de stat, unde se vor lua decizii cruciale pentru securitatea Europei de Est, inclusiv pentru România. Se fac 22 de ani de când particip la summit-urile şi reuniunile ministeriale NATO. Voi fi la Varşovia pentru că ţara noastră este un actor principal în Alianţă şi în deciziile ce vor fi luate.

Summit-ul are obiective foarte clare: întărirea apărării pe Flancul Estic, după repetate agresiuni militare ale Rusiei şi anexarea ilegală a unui teritoriu aparţinând altei ţări, Peninsula Crimeea.

Modificarea frontierelor prin forţă militară şi încălcarea gravă a normelor dreptului internaţional de către Moscova obligă NATO la masuri ferme şi concrete pe toată frontiera de est: în România, Polonia şi ţările baltice.

Summit-ul de la Varşovia este considerat unul istoric, el având loc după agresiunile militare ale Rusiei, considerate cea mai mare provocare de securitate la adresa Europei dupa încetarea Războiului Rece. România este foarte preocupată să întărească apărarea aliată pe toate componentele: terestru, aerian şi maritim.

×