x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Despre minuni...

Despre minuni...

de Mihaela Rădulescu    |    27 Mar 2010   •   00:00
Despre minuni...
5623-116846-untitled1.jpgObişnuim să numim "minune" întâmplarea care depăşeşte sfera logicii sau a previzibi­lului, fapta care intră în sfera înaltă şi puţin accesibilă a neobişnuitului pozitiv. Noţiunea de mi­nune apare târziu în viaţa noastră, căci copilăria o confundă cel mai adesea cu magia din poveste, cu pu­terile nebănuite şi fascinante ale personajelor prefe­rate sau chiar cu înduioşătoarele lucruri simple pe care le făcea... mama.

Ne rugăm să ni se întâmple minuni când ne aflăm la limita unei încercări grele, dure, când ne luptăm cu moartea sau chiar cu viaţa prea apăsătoare... Unora minunile li se petrec şi sunt convinşi că vin doar dintr-o divinitate care le-a ascultat ruga. Puţini sunt aceia care asociază minunea cu propria putere, cu lupta personală pentru a învinge răul. Şi mai puţini sunt aceia care ştiu că activarea minunii nu se petrece fără efortul propriu, fără forţa uluitoare a voinţei şi a minţii.

Spunem despre nişte oameni - din ce în ce mai rar, ce-i drept - că sunt minunaţi, dar parcă n-am şti să alcătuim schema minunăţiei lor. Unii ne par buni, drepţi, corecţi, luptători, generoşi şi parcă uităm că minunea ţine atât de mult de felul în care au crescut, au fost educaţi, au învăţat şi au evoluat.

Ne punem dorinţe, ne plângem că n-avem noroc, dar uităm că minunea se naşte numai din noi. Puneţi pe gând povestea mea şi aşteptaţi minunile făcând tot ce vă stă în putere ca ele să se întâmple.

Minunea nu vine acolo unde găseşte doar disperare şi renunţare, aşa cum nu răsare nici în sufletele îmbâcsite de răutăţi şi gânduri negre. Minunea, din ce-am văzut în jurul meu, se arată în viaţa celor dăruiţi cu puterea de a lupta pentru ei şi, mai ales, pentru alţii.

Minunea învinge boli, ridică oameni loviţi din noroiul în care au fost aruncaţi, schimbă vieţi şi aduce lumina pe chipuri îmbătrânite înainte de vreme. Dar n-o aşteptaţi stând degeaba, ci ademeniţi-o cu tot ceea ce credeţi că ar face ea, în locul vostru.

Viaţa e o minune, auzim asta mereu  şi încă n-a fost depăşită de nici o altă întâmplare pământeană. Poate de aceea minunea, odată venită, trebuie preţuită că viaţa însăşi şi răsfirată şi pe vieţile celor dragi.
Sărbători fericite! Fie ca Lumina lor să vă arate minunea din voi!

×
Subiecte în articol: de pus pe gând