x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fuga din edenul PDL

Fuga din edenul PDL

de Lucian Avramescu    |    22 Mar 2012   •   10:25

Un anume Boldea, despre care am aflat, cu prilejul unor dezveliri de magarii, ca a functionat ca parlamentar, a fugit din institutia suprema a democratiei si, temandu-se ca a alergat prea aproape, a fugit cu totul din tara. Asta da maraton! Ma uit la Boldea, nestiutul, aratat de cateva zile, oblic si din fata. Inceput de calvitie, tunsoare zero, mecla fara sentimente de intrajutorare. In ochi i se citeste doar o siguranta de sine taioasa. Televiziunile arata apoi, in treacat spre buletinul meteorologic, fata unui batran trist, trist, trist cat Baraganul. Ce cauta batranul asta langa mutra sigura a parlamentarului PDL devenit UNPR? Boldea si ai lui, aflu, l-au fugarit din casa, i-au sterpelit actele de proprietate si l-au iscalit ca decedat, omul nimerindu-se inca viu. Nedecedatul de atunci, ramas singur in fata mafiotilor, a decedat intre timp, strivit de neputinta de a tipa si a fi auzit. A mai sucombat un batran al nimanui, intr-un fel de azil numit Romania, iar in urma lui au ramas niste acte de casa si teren in buzunarul acestui Boldea. Stiam, pana ieri, ca mafiile tiganesti, folosind tehnici de intimidare, au gonit oameni – de obicei varstnici – din casele lor, au ocupat, cum s-a petrecut la Timisoara, insule centrale ale orasului. Sa faca acelasi lucru, cu succes garantat, un ales al neamului? Si inca ce ales, nu din nemernica de opozitie, ci dintre cei cu care Traian Basescu, marele reformator, mana oile patriei spre inalte pasuni!

De cateva zile, fug din parlamentul lui Basescu, ilegitim in multe privinte, motiv pentru care il scriu fara majuscula, alesi. Pentru a-l lasa pe Boldea cautat la buzunare si, eventual, arestat, aripa parlamentara Basescu s-a scremut sa se adune in cvorum si a tot strigat, cu voce pierita, catalogul pe coridoare. Venea unul, plecau trei, ceea ce inseamna ca fratii de carnet politic nu dadeau in branci spre a-si lasa consangvinul saltat. Fug, ziceam, pe rupte sau strecurandu-se discret pe langa usi, alesii. A disparut, bolnav, unul din Moldova, s-a volatilizat – nici nevasta-sa nu stie unde – un carunt din Sud, greu de suspectat ca ar fi la muieri. Se rareste parlamentul puterii, iar in absenta opozitiei, cum dispare unul, cum se face gaura. Oltean inghite zilnic broaste iar Toader se face mai stacojiu. Toti, mi-a zis cineva, sunt pe fuga. La start. Stii pe cine am gasit, mi-a zis un amic, in sediul USL din...? Pe... si mi-a zis un nume de am ametit. Parlamentarii lui Basescu mangaie dragastosi sediile PNL si PSD. Boldea a fugit, oarecum demn, ca un hot. Sunt altii care fug pas, pas, mimand plimbarea in decor. Groaznica scena in care, neputandu-se dezlipi de mafiot, parlamentarii puterii s-au lasat scosi din namol de cativa opozanti care si-au intrerupt greva si au venit sa voteze.

Parlamentarii puterii isi baga piciorul in ghips. Nu mai e cvorum. A inceput fuga din Eden. Degeaba isi pune Basescu straji la porti. Sepepistul Petru e depasit si raiul basist e pe cale sa ramana pustiu. Edenul nu mai garanteaza siguranta hotilor.

×