x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Fuga din edenul PDL continuă- mai rămân Adam şi EBA

Fuga din edenul PDL continuă- mai rămân Adam şi EBA

de Lucian Avramescu    |    28 Mar 2012   •   10:04

Scriam, zilele trecute, un pamflet care se chema "Fuga din edenul PDL' si care s-a bucurat de simpatia unor corespondenti. Ma amuza atunci evadarea in Africa a unui pedelist, suprapusa temporal cu disparitia unui parlamentar din Moldova al aceluiasi partid si pitirea altuia din Sud, negasibil nici de conducerea portocalie, nici de nevasta.

Desprinderea benevola din Eden a prim vicepresedintelui Frunzaverde care se da atras de sageata liberala si evadarea, data certa, a altora, nu mai seamana a gluma sau accident. Raiul lui Basescu, plin de frunze ieri, se rareste. Desfrunzirea ar putea sa se incheie cu plecarea Elenei Frunza Udrea, ultima pata de culoare intensa in copacii cenusii ai PDL-ului. Cine va mai ramane in Rai? Sigur vor ramane, pentru a stinge becul, Adam si EBA, fiindca Eva, tradatoare cum o stim din Biblie, poate musca oricand din marul pe care l-a mai gustat.

De altfel, un coleg de generatie, jurnalist, care trece drept apropiat al doamnei, cu toate ca ii critica apasat partidul, zice ca Adam, pe numele contemporan Basescu, dupa ce a tras-o in Rai pe Eva, o scufunda mai nou, o trage de picioare in jos. Nu prea cred chestia asta, fiindca Eva, lunecand cu schiuri unse pe toate partiile coruptiei, s-a tras singura in prapastie. Dar mai stii? Daca Basescu a ajuns piatra de moara pana si la gatul Elenei Udrea, ce sa mai zicem noi, cei adanciti in fundul lacului cu pietroiul aceluiasi personaj petrecut peste omulet? Oricum, cel care a spus ca Elena ot Plescoi nu mai poate zbura, elanul fiindu-i ingreunat de geamantanul Basescu, nu-i un fitecine si poate avea de aproape temperatura cazului. Desfrunzirea, inceputa la etajele de sus cu Frunzaverde, s-ar putea incheia, tot la etajele de sus, cu mama frunzei turismului.

Cand pleci de la putere, aud, e un gest stimabil. Cand pleci din opozitie la putere pute a traseism spre oala cu carnati. Dar fuga asta de la jumari nu-i cam tarzie? Nu pleaca unii pentru ca Base, in afara de gesturi si vorbe, nu prea mai poate da nimic? Nu cumva oala e goala, carnatii au cam fost papati, iar corabia ia apa? Nici macar whiskiul cu care e imbibat capitanul n-o mai tine sus, combinatia cu apa devenind letala intr-un organism obisnuit cu gradele. Grade alcoolice am zis, celelalte, la care se gandesc probabil unii cititori, fiind arse, cu dosar cu tot.

Fug personaje cu alonja din rai. Frunzaverde desfrunzeste mortal peisajul dominat de Dumne Zeus. El da un semnal asteptat de multi. Sus raman din ce in ce mai putini, si daca pleaca si Frunza Udrea, in cer raman doar doi, Adam si EBA. Eurofiica e insa deja in alt rai, occidental, si au mai fost vazute vlastare care nu s-au mai aratat nici la inmormantarea babacului.

Marea desfrunzire a inceput. Cum si cu cine va continua, aproape ca nu mai conteaza. Biciul care sperie spinarile pana la sange, umpland aerul cu tipete de disperare, e al procentului din sondaje. Cei care fug, fug de frica multimilor care nu mai vor sa auda de Basescu. Iar sandramaua care se pravaleste se cheama Basescu.

×
Subiecte în articol: editorial