x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Inamovibilitatea domnului Dan Drosu Şaguna

Inamovibilitatea domnului Dan Drosu Şaguna

de Florin Chilian    |    01 Oct 2007   •   00:00

21g
Inamovibilitatea domnului DAN DROSU ŞAGUNA, adică: Curtea de Conturi a Romăniei. Complicitatea lui DANIEL MARIUS MORAR, adică Direcţia Naţională Anticorupţie, ADRIAN IORGULESCU, adică Ministerul Culturii şi Cultelor şi o Primărie proastă dar băntuită, insă posedată.

21g
Inamovibilitatea domnului DAN DROSU ŞAGUNA, adică: Curtea de Conturi a Romăniei. Complicitatea lui DANIEL MARIUS MORAR, adică Direcţia Naţională Anticorupţie, ADRIAN IORGULESCU, adică Ministerul Culturii şi Cultelor şi o Primărie proastă dar băntuită, insă posedată.


Nu ştiu foarte multe despre domnul Şaguna. Ştiu că este aromăn, machedon, aşa cum le spunem noi, cu drag, acestor oameni şi nu vreau cu nici un chip sa pun semnul egalităţii intre dănşii şi accidentele media dintr-o realitate Pipera-tă din belşug cu bancuri proaste anii ăştia. Tot ce ştiu eu despre machedoni mă face să fiu măndru ca sunt romăni de-ai noştri. Ştiu că sunt un neam demn, foarte muncitor şi drept, dar mai ales ştiu că atunci cănd mai toţi romănii plecau capetele ruşinos in faţa vremurilor, ei au luat drumul munţilor, continuănd lupta anticomunistă acolo. Mulţi dintre ei au umplut puşcăriile regimului, alţii au fost deportaţi, dacă nu executaţi, pentru că nu au renunţat la ideea de libertate. Aşadar cine este domnul Şaguna? Ştiu că este şeful Curţii de Conturi a Romăniei. Ştiu că este inamovibil, adică este deasupra vremurilor politice şi a influenţelor acestora şi mai ştiu că este machedon. De acum sunt foarte incurcat pentru că aceasta Curte de Conturi ar trebui să aibă grijă de banii tuturor cetăţenilor şi prin asta, implicit, de viaţa, sănătatea şi spiritualitatea acestora pentru ca toate acestea ţin de banii publici, de cheltuirea acestora in folosul şi interesul cetăţenilor romăni. Cum de se intimplă atătea nenorociri cu acordul acestei instituţii al carei şef este domnul Şaguna?! Este cumva slab pregătit profesional domnul Şaguna? Este prea puţin inamovibil? Este orb sau părtaş la ce se intămplă? Sunt incurcat şi nu pricep! Domnule Dan Drosu Şaguna, există la dvs, la Curtea de Conturi a Romăniei, la Registratura Generală, o sesizare cu nr. de intrare 51357 din data 27. 09. 2007, privind ilegalităţile comise in Ministerul Culturii şi Cultelor de către Adrian Iorgulescu şi compania, cu acceptul instituţiei pe care o conduceţi. Spun cu acceptul dvs intrucăt domnul Gheorghe Lazăr este destul de director general in Curtea de Conturi pentru a primi rapoartele comisiilor de control trimise la MCC. Aceste rapoarte se fac verbal şi se pare că e suficient un ordin de-al dănsului pentru ca sute de milioane de euro să dispară legal.


Ani de zile toate ilegalităţile comise de d.na Albertina Năstase, in calitate de directoare a direcţiei buget, finanţe, dezvoltare din MCC au fost acoperite de către domnulnul Gheorghe Lazăr.Toate acele rapoarte care arătau cum şi in ce fel au fost instrăinate definitiv, prin vănzare la preţuri de nimic, cladiri ale MCC, hoteluri (vezi Eforie Nord), domenii ale acestui minister, au fost trecute sub tăcere de către domnul Gheorghe Lazăr cu un simplu ordin. Oare la DNA procedurile sunt diferite? Sper să găsiţi sesizarea la registratură aşa cum a fost făcută. Spun asta pentru că in MCC documentele care pot provoca neplăceri, aşa cum este cel din care am citat in editorialul trecut, au fost inlocuite şi nu-mi dau seama căt de penal e un astfel de obicei. Ii anunţ pe acestă cale pe cei din MCC că am in fotocopie ambele documente, atăt originalul căt şi falsul ulterior, aşa cum am in fotocopie pagini din registrul direcţiei generale a creaţiei contemporane, diversitate culturală din MCC, pagini in care sunt numere de inregistrare lăsate libere cu atenţionare de necompletare. O altă gravă ilegalitate ce pregateşte dispariţia legală a altor milioane de euro. Este aceeaşi direcţie din MCC condusă de domnul Demeter Andras Istvan care, ulterior, este promovat la rangul de Secretar de Stat pentru merite deosebite - mai mult sau mai puţin fiziologice in cultura romăna... Acest domn parcă fusese arestat in 1990 pentru profanarea insemnelor de stat. Actualul control al Curtii de Conturi ar fi trebuit să dureze incă cel puţin şase săptămăni, numai ca doamnele din comisia de control au primit ordinul de a nu face referate şi de a incheia acest control in două săptămăni, muşamalizănd totul ca in ceilalţi ani. Ştiu ce presiuni se fac asupra lor de către Gheorghe Lazăr .

Prea multe ilegalităţi descoperite deja şi mai stă pe capul lor Chilian ăsta, căntăreţul ala cu Termopanele lui… Ce nu ştiti voi e că aia cu termopanele este de fapt a noua poruncă din Decalog, adică SĂ NU FURI! Şi dacă acel căntec l-a făcut megastar pe Adrian Nastase va face ceva şi pentru voi, infractorii ăstia mai marunţi, insă deşi. Curtea de Conturi este stat in stat din moment ce nici DNA-ul lui Morar nu a reuşit să facă lumina atunci cănd a incercat să verifice dosarele instituţiei. Cazul drepturilor de autor ale domnului Marco Bella, cazul Palatului Cantacuzino (Muzeul Enescu şi doamna Ilinca Dumitrescu), cazul magazinului Muzica… etc. Toate aceste cazuri rămase nerezolvate la DNA mă indreptăţesc să cred că domnul Daniel Marius Morar in calitate de şef al instituţiei este complice la furt şi delapidare. Căt despre replica Primăriei… Primăria asta e proastă, dar bintuita, dacă nu posedată. In comunicatul primăriei este fraza: şâ€¦ Editorialul "Curtea de Conturi, in control la Ministerul Culturii şi Cultelor. Muşamalizare?!... Din nou?!", publicat in ediţia din 26 septembrie a cotidianului Jurnalul Naţional şi semnat de Florin Chilian, cuprinde o frază referitoare la primarul general Adriean Videanu care nu are nici un suport real."…ţ Aici lipseşte o virgulă dupa numele primarului pentru că altfel se inţelege că Videanu nu are nici un fel de suport real şi aici suntem intrutotul de acord. Nu doare cănd esti prost? Dar cum să se insufleţească o primarie? Daca o primarie trimite drept la replică e băntuită sigur. Primăria asta e doar o casa mai mare deci cum se scrie?!!! Eu cred ca Primăria asta e posedată pentru că in Mai 2007, la Viena, domnul Dan Ghibernea, country manager al companiei TriGranit declara, şi citez: "Preludiul dintre noi (TriGranit) si autorităţile municipiului Bucureşti, a fost cam prea lung pentru gustul meu". Eu inţeleg din asta că a fost un fel de viol consimţit… Başca faptul că subiectul il constituiau marmura şi granitul lui Videanu, care a insistat in numeroase rănduri pentru contopirea celor doua proiecte…

×