x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Editoriale Kovesi și dosarul Terra Papers

Kovesi și dosarul Terra Papers

de Oana Stancu Zamfir    |    12 Apr 2016   •   07:30
Kovesi și dosarul Terra Papers

Jurnalul de știri: “Lovitură pentru milionarii români care-și credeau banii la adapost în Panama! Laura Codruța Kovesi anunță că banii lor pot fi confiscați”. Pe pagina Wikipedia dedicată Panama Papers știrea nu a apărut încă, la ora la care scriu acest editorial. Sunt acolo reacții oficiale și investigații declanșate în 31 de țări în care Fiscul sau Parchetul caută dovezi de spălare de bani și alte forme de corupție. România nu figurează printre ele. Anunțul doamnei Kovesi mi-aduce aminte de lunga și consistenta listă de locuri de pe planetă în care DNA are dovezi, nu indicii, că sunt dosiți banii unor penali români. Un extra-fulger tur al planetei?

Las Vegas. Dorin Cocoș deține 50% din firma Doran Inc înregistrată aici. O arată chiar actul său de partaj. Paravanul folosit public – Andrei Isac, fiul nașului său din a treia căsătorie. Ce proprietăți or fi înregistrate pe această firmă? Vile de 4,5 milioane de dolari ca în cazul Narcisei Mirică Georgescu or fi?

Dubai. Taman dosarul DNA spune că Dorin Cocoș ar avea conturi acolo și că a împrumutat și o româncă de la fața locului. Au uitat de informația asta?

Miami. Prietena Elenei Udrea, Narcisa Mirică, și soțul ei, Bogdan Georgescu, fost director la RA-APPS, dețin două palate de cca 10 milioane de dolari. Din salariile lor de bugetari cinstiți în România. Plus o firmă înregistrată în Panama la câteva zile după ce oamenii lui Udrea (Cocoș, Bica, Stelu, Faur) au intrat pe ușa DNA. Asta nu le-o spune nimic procurorilor?

New York. Manhattan. Olympic Tower. Puiu Popoviciu trece pe numele nevestei (de care și divorțează) apartamentele de milioane de dolari pe care le deține în această clădire. Asta pe fondul dosarului penal în care e trimis în judecată. Oare DNA crede că își îndepărtează averea? Alții pentru asta au fost arestați preventiv. Iar unii au averea copiilor confiscată pentru că n-au anticipat că vor fi recercetați într-o cauză în care fuseseră găsiți nevinovați.

Nisa. Fiica lui Pinalti deține mai multe afaceri imobiliare, construiește apartamente și vile de sute de mii de euro, în timp ce tăticul are sechestru pe un apartament cu două camere la ANL.

Pianello del Lario. Lacul Como. Pe masa DNA stă din 2013 plângerea penală care arată că Liviu Negoiță are un palazzo aici. Care acum e scos la vânzare cu 2,2 milioane de euro. Poate citește careva de pe la DNA! Spațiul alocat unui modest editorial nu ne poate îngădui continuarea unei atât de bogate liste.

Memoria însă ne obligă să amintim că s-au făcut mai bine de șapte ani de când fostul președinte al ANI chiar, dl Macovei, anunța că au fost identificați cel puțin doi miniștri în funcție la vremea aceea cu conturi în străinătate. Numele lor n-a mai fost făcut niciodată public. Dar doamna Kovesi, a cărei acuratețe a ajuns până la cuantificarea foloaselor necuvenite în timp câștigat sau imagine câștigată sau rochii pentru nevastă, servicii sexuale și struți, sigur are în vedere și banii ascunși în afara țării.

De aceea, cred că Panama Papers o lasă rece! Dânsa are de citit Terra Papers!

 

×